Поліція застерегла львів'ян від порушення карантину вихідного дня

18:42 13 листопада 2020 р.

Фото до новини

В Україні запроваджено «карантин вихідного дня». Так, від сьогоднішнього вечора до ранку понеділка поліцейські Львівщини проведуть ряд заходів щодо виявлення порушень карантинних обмежень.

Про це інформує поліція Львівщини, пише DailyLviv.

«Протягом цих вихідних правоохоронці працюватимуть у посиленому режимі, проводитимуть  профілактичні бесіди та реагуватимуть на порушення карантину. Ми усі повинні усвідомлювати, що ситуація з поширенням коронавірусу в Україні дуже складна, і від кожного з нас залежить, якою буде ситуація та з якими втратами ми вийдемо з карантину. Звертаємося до всіх суб’єктів господарювання, зокрема, власників  ресторанів, торгових центрів, із закликом неухильно дотримуватися карантинних вимог, а громадян просимо користуватися індивідуальними засобами захисту та уникати скупчень людей», - наголосив заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області капітан поліції Дмитро Міхалець.

Від початку листопада у Львові та в області поліцейські у складі мобільних груп склали 944 адміністративних протоколи за порушення протиепідемічних заходів.
Загалом, від початку запровадження карантинних обмежень (11 березня 2020 року), станом на 13 листопада, правоохоронці Львівщини виявили близько 3700 випадків порушення карантинних обмежень. Щодо порушників були складені адмінпротоколи за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема:

- на підприємців (зокрема, порушення роботи кафе, ресторанів, барів та інше) - 347;
- на продавців, які перебували на робочих місцях без засобів індивідуального захисту – 1521;
- на перевізників – 689;
- та інші порушення.

Санкція статті передбачає покарання – штраф на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних доходів громадян та на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Субота і неділя у Львові оголошені робочими днями

Заклади культури Львова подали позов до суду через «карантин вихідного дня».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів