Субота і неділя у Львові оголошені робочими днями (фото рішення виконкому)

18:15 13 листопада 2020 р.

Фото до новини

Виконавчий комітет Львівської міської ради під час засідання 13 листопада прийняв рішення оголосити найближчі вихідні, суботу і неділю, робочими днями. Це рішення дозволить не закривати у місті заклади харчування, магазини та інші установи.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.

«Є думка, щоб ми усі наступні суботи і неділі оголосили у Львові робочими днями. А також цим рішенням ми акцентовуємо свою позицію про можливість працювати малому і середньому бізнесу. Також ми звертаємось до уряду, щоб він скасував своє рішення, що було прийняте з порушенням законодавства і порушення Конституції», – заявив під час засідання виконкому мер Львова Андрій Садовий.

Як йдеться у рішенні виконкому, суботи і неділі у Львові оголошено робочими з 7:00 до 22:00 до кінця листопада. Це рішення стосується закладів харчування, спортзалів, басейнів ТРЦ, магазинів, кінотеатрів, закладів культури, ринків. Усі вони можуть працювати на вихідних за умови дотримання протиепідемічних заходів.

За словами мера, прийняте рішення уряду про забору працювати на вихідних стосується життя й безпеки 50 тисяч родин у Львові.

«У Конституції чорним по білому написано, що держава має захищати права громадян України. Тому рішення, яке ми прийняли, дасть можливість людям працювати. Це стосується життя й безпеки 50 тисяч родин, бо 50 тисяч працівників мають свої сім'ї, і ми не можемо їх залишити без засобів для існування", - сказав Садовий.

Відтак, упродовж вихідних близько 50 юристів мерії консультуватимуть підприємців, які продовжать працювати.

Заклади культури Львова подали позов до суду через «карантин вихідного дня».

Поліція застерегла львів'ян від порушення карантину вихідного дня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів