Карантин вихідного дня під примусом: у мерів немає повноважень, а біля торгових об’єктів чергуватиме поліція - уряд

14:34 13 листопада 2020 р.

Фото до новини

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що у міських голів немає повноважень дозволяти або забороняти дію рішень уряду. Він наголосив, що карантин вихідного дня мають запровадити на всій території України.

Про це прем'єр сказав на нараді, інформує прес-служба уряду, пише DailyLviv.

Шмигаль провів селекторну нараду з керівниками областей щодо ситуації з поширенням COVID-19.

"У міських голів немає повноважень дозволяти або забороняти дію рішень Уряду на території окремо взятої територіальної одиниці. Рішення Уряду діють безумовно і підлягають виконанню всіма суб’єктами господарювання, які розташовуються на території України. Карантин вихідного дня стосується винятково визначеного переліку суб’єктів господарювання, які є на території України. Якщо це, наприклад, ТРЦ, то він має бути закритий протягом вихідних», — зазначив Прем’єр-міністр", - заявив Шмигаль.

Денис Шмигаль наголосив, що голови ОДА мають скоординувати роботу місцевої поліції та Держпродспоживслужби для перевірки суб’єктів господарювання, які на вихідні не повинні приймати відвідувачів.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков поінформував очільника Уряду про те, що відбулися перемовини з великими торговельними мережами, і всі учасники ринку запевнили представників держави, що працюватимуть згідно із законодавством. Крім того, Арсен Аваков зазначив, що біля великих торгових об’єктів чергуватимуть представники Національної поліції.

За результатами наради було доручено Держпродспоживслужбі спільно з Національною поліцією здійснювати перевірки на дотримання протиепідемічних заходів у невеликих магазинах та на продуктових ринках.

Львів не запроваджуватиме карантин вихідного дня

Степанов пообіцяв Епіцентру за непослух оргвисновки з боку уряду

Не буде легкої зими. Головне - мінімізувати людські жертви, - міністр

Спорткомплекс університету, Арена Львів? Але наразі потреби у мобільних госпіталях на Львівщині немає - ЛОДА.



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів