Дітям і дорослим родичам депутатів ЛМР не дозволили жити в котеджах Брюховичів

20:38 21 березня 2023 р.

Фото до новини

Виконавчий комітет Львівської міської ради 21 березня відмовив у видачі містобудівних умов і обмежень на перетворення нежитлових котеджів у Брюховичів у житлові квартири.

Відмову отримали .

Про це інформують Наші гроші. Львів, пише Dailylviv.com.

Йдеться про комплекс котеджів на вул. Незалежності, 64 в Брюховичах, які збудували біля озера «Плотіки» під виглядом розважально-відпочинкового комплексу. Їх придбали приватні особи, які потім перепродали частину будиночків.

Восени 2022 року новими власниками нерухомості стали неповнолітні діти депутата Львівської міської ради Юрія Ломаги 15-річна Софія, 12-річний Дмитро та 12-річний Давид; тесть та свекруха іншого депутата Олексія Різника – Лоневські Іван та Оксана, а також, найімовірніше, батьки Олексія Різника – Надія і Роман Різники. Також власницею одного із котеджів стала Мирослава Дроздовська, яка зареєстрована за однією адресою з дітьми Ломаги.

Нові власники звернулись до виконкому Львівської міськради, щоб отримати документи для реконструкції нежитлових котеджів в житлові одиниці – квартири. На засіданні 22 лютого члени виконкому розглянули ці рішення і вирішили детальніше вивчити ситуацію, перш ніж видавати МУО.

Через місяць, 21 березня, на засідання виконкому винесли питання про відмову у видачі МУО на реконструкцію восьми котеджів у житлові квартири. Члени виконкому підтримали ці рішення.

Як пояснив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, облаштування житла суперечить містобудівній та земельній  документації Брюховичів.

«Згідно з містобудівною документацією, а саме коригованим генеральним планом смт Брюховичі, це територія закладів відпочинку, туризму і, відповідно, розташування такої житлової квартири у будинку є недопустимим. Це землі рекреаційного призначення, їхнє цільове призначення – для будівництва і обслуговування об’єктів рекреаційного призначення, що не відповідає намірам [власників котеджів]», – пояснив рішення відмовити у видачі МУО Антон Коломєйцев.

Історія котеджів у Брюховичах

Ділянку з водоймою віддала в оренду на 15 років ТОВ «Сервіс» ще Брюховицька селищна рада. Тут мали збудувати оздоровчий розважально-відпочинковий комплекс. Орендар мав впорядкувати водойму, зробити зони для відпочинку, розважальні та спортивні майданчики, у тому числі тенісні корти. Крім того, мали звести і одно-двоповерхові будинки для відпочивальників, адмінбудівлю тощо.

У результаті замість відпочинкової інфраструктури тут збудували будиночки, які продавали як котеджі у комплексі Forest Park Club Resort. Зараз власниками частини з цих котеджів є якраз родичі Олексія Різника і Юрія Ломаги.

Львів заблокував приватне будівництво у Брюховичах на території недобудованої школи

У Львові не погодили будівництво багатоповерхівок у Брюховичах, яке дозволила селищна рада

У Брюховичах на ділянці, де росте ліс, загальмували будівництво багатоповерхівок рестораторів зі Львова

На ділянках, які Брюховицька селищна рада незаконно вилучила з лісфонду та продала, збудували житло

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів