Розумні очікування від наступу українців на Херсонщині, - британська розвідка

09:42 4 вересня 2022 р.

Фото до новини

Великі наступальні операції вимагають великого резерву, вважають британські військові аналітики.

Британське військове розвідувальне агентство заявило в суботу, що українські наступальні операції, зосереджені на трьох напрямках, ймовірно, «досягнули певного ступеня тактичної несподіванки; використовуючи погане матеріально-технічне забезпечення, адміністрування і керівництво в російських збройних силах». Про це повідомляє Нью-Йорк Таймс, пише Dailylviv.com

За словами українських військових та її західних союзників, Україна публічно сигналізувала про наступ тижнями, а Росія поспішала перекинути техніку і резерви в регіон, щоб зміцнити свої оборонні позиції.

Військові аналітики стверджують, що зараз на захід від Дніпра може перебувати від 15 до 25 тисяч російських військових.

«Невпинно знищуємо матеріально-технічні шляхи і резерви противника, пункти управління», – повідомили в суботу в південному командуванні ЗСУ. У цьому повідомленні не було жодних подробиць, окрім того, що на півдні Херсонщини точилися «позиційні бої».

Незважаючи на обмеження щодо звітності і попередження українських військових про замовчування подробиць наступу, у соцмережах почали з’являтися відео і розповіді про вибухи у Херсоні, які дають можливість зазирнути у жорстокі бої, що відбуваються. Багато відеозаписів і облікових записів неможливо перевірити незалежно.

Джек Уотлінг, науковий співробітник і фахівець із сухопутної війни Королівського інституту об’єднаних збройних сил у Британії, сказав, що важливо встановити розумні очікування щодо того, чого Україна може досягти навіть у обмеженому наступі на Херсонщину.

«Великі наступальні операції вимагають великого резерву, тому що навіть якщо невеликі сили здатні прорвати лінію супротивника, використання цього пролому для зайняття великих ділянок території потребує перекидання нових військ після прориву», — написав Джек Уотлінг. 

Оскільки битва за південь набирає обертів, українська військова розвідка заявила останніми днями, що найновіше угруповання російської армії — 3-й армійський корпус — ймовірно, буде розгорнуто на Донбасі на сході України, де просування Росії зупинилося впродовж кількох тижнів.

Це було би перше велике нове формування військ, яке відправить Кремль з моменту початку кампанії із залучення новобранців — хоча військові аналітики сумніваються в боєготовності угруповання. «Зображення частин 3-го армійського корпусу показали, що добровольці фізично непридатні та старі», — йдеться в аналізі Інституту вивчення війни. Наразі не було зрозуміло, скільки солдатів у новому формуванні та де воно буде розгорнуто. У нещодавньому аналізі британське розвідувальне агентство заявило, що приплив нових солдатів «навряд чи матиме вирішальне значення для кампанії».

Ліквідація російських спецпризначенців

Антиукраїнський мурал в Австралії: потрібна реакція МЗС України

70 тисяч людей у Празі вийшли на площу з вимогами до уряду

10 ракетних і 24 авіаційних ударів російського ворога за добу

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів