Актуальна ситуація 15 листопада в пунктах перепуску на кордоні, які блокують польські перевізники

13:02 15 листопада 2023 р.

Фото до новини

У Дорогуську під’їзд до кордону триває майже два тижні.

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Десятий день протестують перевізники на польсько-українських пунктах перетину кордону у Люблінському воєводстві. Черги у Гребенному і Дорогуську розтягнулися на десятки кілометрів. Водії вантажівок чекають на контроль по декілька і навіть кільканадцять днів.

У Дорогуську під’їзд до кордону триває майже два тижні, - каже комісар Ева Чиж з Холмської поліції.

«Порівняно з ранком 14 листопада черга трохи зменшилась. Вона сягає до села Столпє. Але час очікування на контроль прикордонної служби – довший. Це близько 300-305 годин. Протест відбувається спокійно. Вночі не було жодних втручань. Не було серйозних інцидентів».

Читайте також: Польських блокувальників кордону обурює ввезення елітних автомобілів в Україну (відео)

Ситуація у Гребенному – незмінна, доїзд до кордону займає близько п’яти днів, - розповідає молодший аспірант Томашівського відділку поліції Малґожата Павловська.

«У черзі стоїть близько 530 вантажівок. Довжина черги – близько 25 км, закінчується у Домброві Томашівській. Час очікування на під’їзд до кордону – це близько 120 годин».

Протест перевізників також відбувається на Підкарпатті на пункті перетину кордону у Корчовій. Перевізники також анонсували посилення протесту з найближчого понеділка і блокування доїзду до пункту у Медиці.

Нагадаємо, блокада польсько-українського кордону розпочалася 6 листопада. Передусім польські перевізники вимагають повернення дозволів для українських водіїв і вимагають вилучити польські автівки з електронної черги, а також поза чергою випускати з території України порожні польські вантажівки.

Польські перевізники заблокували рух вантажівок на трьох пунктах пропуску на польсько-українському кордоні з 6 листопада. Йдеться про пункти пропуску «Гребенне – Рава-Руська», «Корчова – Краківець», «Дорогуськ – Ягодин».

11 листопада, на прохання підкарпатського воєводи та кризової групи, офіцери поліції супроводили українські машини на термінал. Колони складалися з 25 автомобілів у кожній і прямували до автостради А4 (відкрита лише для легкових автомобілів), а потім просто до прикордонного переходу Корчова-Краківець.

Представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України 13 листопада провели зустріч на кордоні з представниками польської сторони для розблокування пунктів пропуску. Але вона не дала результатів.

Додамо, словацькі перевізники також погрожують перекрити український кордон для вантажівок.

Читайте також: У кабіні вантажівки знайшли тіло українського водія, який не зміг повернутися додому через блокування кордону

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів