1 вересня час очікування на польсько-українському кордоні становив 110 годин

16:23 2 вересня 2022 р.

Фото до новини

«З українського боку в черзі стоїть 2,7 тисячі транспортних засобів», – повідомив речник Палати податкової адміністрації в Любліні Міхал Дерус

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com

«У п'ятницю, 1 вересня, час очікування водіїв вантажівок на в'їзд до Польщі з України через прикордонний пункт у Дорогуську Люблінського воєводства збільшився до 110 годин. З українського боку в черзі стоїть 2,7 тисячі транспортних засобів», – повідомив речник Палати податкової адміністрації в Любліні Міхал Дерус.

Речник повідомив, що за нічну зміну на в’їзд з України до Польщі через прикордонний перехід у Дорогуську оформили 197 вантажівок. Він додав, що зараз у Дорогуську на виїзд з Польщі чекають 350 вантажівок, час очікування становить 11 годин.

Речник сказав, що під час нічної зміни на переході в Гребенному був оформлений 321 автомобіль. Наразі на в’їзд до Польщі з України очікують 450 вантажівок, час очікування – 40 годин. У зустрічному напрямку з польського боку утворилася черга з 210 фур. На виїзд із Польщі водії чекають близько 11 годин.

Як пояснив Міхал Дерус, черги вантажівок на українському боці є результатом значного збільшення перевезень вантажів, в основному круп або харчових продуктів, які підлягають обов'язковому контролю: ветеринарному, санітарному, фітосанітарному. За його інформацією, Національна податкова адміністрація вживає низку заходів для покращення прикордонного контролю, щоб обмежити блокування руху вантажівок транспортними засобами, які очікують на огляд.

Як приклад речник навів, зокрема, Дорогуськ, де забезпечується розділення транспортних засобів на три смуги в залежності від вантажів, що перевозяться: транспортні засоби, що перевозять вантажі, що підлягають ветеринарному, фітосанітарному контролю, та інші вантажі, а також порожні транспортні засоби.

Крім того, у вересні стартував пілотний проєкт функціонування прикордонних переходів з Україною, згідно з яким у Люблінському воєводстві вантажівки, маса яких не перевищує 7,5 тонн, розмитнюються лише на переходах у Зосіні та Долгобичуві.

Де ліпше перетинати кордон з легковиками і вантажівками, - начальник ЛОВА

Два пункти пропуску на кордоні - на Львівщині і Волині - відкриють рух для вантажівок

На ПП Краковець-Корчова будуть додаткові смуги для вантажівок, павільйони для митного і паспортного контролів. Коли

В'їзд - 8 євро: на кожному прикордонному ПП у Львівській області зводять майданчики для відстою автомобілів

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів