У Львові зустріли володарів 76 медалей змагань у США

19:09 19 березня 2024 р.

Фото до новини

Сьогодні у Львові зустріли національну збірну команду України, яка тріумфувала на міжнародних спортивних змаганнях “United States Air Force Trials 2024”.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

«Велика честь приймати вас сьогодні у Львові. Де б ви не були, ви підіймаєте український стяг і змушуєте пишатись українцями. Дякуємо вам за ваші здобутки на фронті і на міжнародній спортивній арені», — сказав Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Ми дуже вами пишаємось і безмежно вам вдячні. Знайте, що ви не просто поїхали на спортивні змагання і привезли нагороди, а ще й показали, хто такі українці і на що вони здатні. Ця ветеранська дипломатія є дуже важливою для України, тому ще раз дякуємо вам за все», — зазначила Оксана Сивак, заступниця міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції.

Читайте такожБезбар’єрність у кожній громаді. В Україні визначили пріоритети на 2024 рік

United States Air Force Trials 2024 — це змагання ветеранів та військових Повітряних сил і морської піхоти США, які є відбірковим етапом для участі у Warrior Games, найбільшому американському турнірі з адаптивних видів спорту для військових з пораненнями і травмами.

Збірну України представляло 30 ветеранів та військовослужбовців, які змагались в 11 адаптивних видах спорту: плаванні, велоспорті, баскетболі на візках, волейболі сидячи, регбі на візках, стрільбі з лука, пауерліфтингу, легкій атлетиці, веслуванні та кульовій стрільбі.

Українська збірна здобула 76 медалей: 44 золотих, 20 срібних та 12 бронзових.

«Я дуже задоволений нашою командою, яка на такому високому рівні представила Україну. Ми досягли того, що хотіли, і це видно по задоволених обличчях моїх хлопців. Навіть якщо комусь і не вдалось отримати медаль, це була чудова подорож, гарна реабілітація і крутий обмін досвідом із ветеранами з інших країн»,  — наголосив діючий військовослужбовець Національної гвардії України, капітан команди Національної збірної України Юрій Гапончук.

Місто Львів на цих змаганнях представляв 32-річний ветеран Олександр Катаула, який здобув перше місце у командних і друге в індивідуальних змаганнях зі стрільби з лука. Чоловік каже, що раніше ніколи не займався спортом, тому своїм результатом дуже задоволений.

«Я служив у 2014 році і у 2022-ому в складі 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила. Поблизу Попасної отримав поранення і втратив ногу.

До цих змагань я раніше не займався спортом, не мав досвіду участі у жодних змаганнях. Я дізнався випадково про ці змагання, зареєструвався і потрапив на відбір у збірну. На навчально-тренувальних зборах мене відібрали до команди, яка й поїхала на змагання у США.

Я дуже задоволений своїми результатами, особливо срібною медаллю в індивідуальному змаганні. Буду продовжувати займатись цим спортом, а також гратиму у волейбол на візках, бо це також мене дуже захопило», — поділився Олександр Катаула.

Читайте такожВетерани Львівщини привезли зі США 12 медалей

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів