Військовослужбовець Червоноградського РТЦК та СП полетить у США на змагання

19:26 29 лютого 2024 р.

Фото до новини

Юрій Брель переміг у відборі до змагань Повітряних Сил США «United States Air Force Trials 2024».

Про це повідомила Служба звʼязків з громадськістю Львівського обласного ТЦК та СП, пише DailyLviv.com

Відбірковий етап тривав три дні, впродовж яких визначали найкращих у адаптивних видах спорту: стрільбі з лука, легкій атлетиці, велосипедному спорту, паверліфтингу, веслуванні на тренажерах, волейболі сидячи, плаванні та баскетболі на візках. Юрій Брель став найкращим у волейболі і посів друге місце в національному відборі з плавання. Тож увійшов до команди військових, які стали учасниками відбору до національної збірної України на змаганнях Повітряних Сил США.

Бойовий шлях військовослужбовця Бреля почався ще в 2014 році. З того часу в складі Української добровольчої армії він побував у Пісках і під Маріуполем. Воював поруч з такими підрозділами, як «Азов» і «Донбас».

Читайте також: Працівники Львівського ТЦК ходитимуть з відеокамерами у рейдах з мобілізації

З 24 лютого 2022 року потрапив під Попасну. Під час одного з боїв Юрій отримав поранення ноги. Після року лікування й реабілітації перевівся на службу в Червоноградський РТЦК та СП. У нього часто терпне поранена нога, тому кілька разів на день виходить у двір ТЦК її розминати. Заодно використовує цей час, щоб поспілкуватися з новобранцями. Каже, що після таких розмов хлопці часто готові підписувати контракти. Юрій Брель говорить, що в ТЦК на сьогодні абсолютна більшість військовослужбовців – з бойовим досвідом.

В анкеті учасника змагань Повітряних Сил США Брель написав, що хоче на власному прикладі показати, що є життя після війни з важкими травмами. А також, що спорт допомагає інтегруватися у мирне життя. Та їде на змагання з думками про війну. Хоче якось посприяти тому, аби українські війська отримали більше зброї від західних союзників.

Нагадаємо, ТЦК переходять на цілодобовий режим роботи.

Читайте також: Працівники ТЦК на Львівщині готують учнів 11-х класів - стріляти, метати, рятувати

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів