Рух у Львові подовжив дві рекордні безпрограшні серії

18:57 4 вересня 2023 р.

Фото до новини

Це сталося після нічийного результату у матчі з харківським клубом «Металіст 1925».

Про це повідомила пресслужба ФК "Рух", пише Dailylviv.com.

Після перенесеної гри з «Дніпром-1» у шостому турі «Рух» вдома вчора приймав Про це . З перших хвилин «рухівці» почали активно пресингувати та створили кілька небезпечних нагод. Далі малюнок гри суттєво не змінився і «жовто-чорні» продовжили атакувати. Зокрема, Таллес небезпечно бив здалеку, а потім небезпечно зі штрафного пробив Климчук – воротар впорався з цією спробою. Втім «Металіст 1925» знайшов свій шанс у контратаці: на 25-ій хвилині ексгравець «Руху» Русин втік від захисників львів’ян, змістився у центр і поцілив у нижній кут. Але вже за 4 хвилини «Рух» провів атаку правим флангом, звідки Сапуга прострілив у штрафний майданчик, а Жичиков зрізав м’яч у свої ворота. Після цього «жовто-чорні» забрали м’яч під свій контроль і мали кілька моментів, але не реалізували їх.

У другому таймі «Рух» атакував ворота «Металіста 1925», але ці атаки не мали завершення. Серед небезпечних нагод можна виокремити дальній постріл Слюбика, після якого м’яч просвистів повз дальню дев’ятку. Згодом Квасниця на дриблінгу пройшов у штрафний майданчик і прострілив вздовж воріт: Руніч не дістався до м’яча, а Соломон не добив у ворота сферу, яка відскочила до нього. Перед цим на 72-ій хвилині матчу харків’яни залишились в меншості після вилучення Мартинюка. Але «жовто-чорні» не використали свої моменти. У підсумку – нічия 1:1, і «Рух» продовжує свою безпрограшну серію, яка тепер триває 9 ігор (5 перемог та 4 нічиїх).

Чемпіонат України серед команд УПЛ. 6-ий тур. «Рух» (Львів) – «Металіст 1925» (Харків) 1:1 (1:1)

3 вересня 2023 року. Львів, стадіон «Арена Львів»

Голи: Жичиков (автогол), 29 – Русин, 25 

Попередження: Дідик, 66, Руніч, 89

Вилучення: Мартинюк (друга жовта), 72 

«Рух»: Ледвій, Роман, Дідик, Слюбик, Сич, Едсон (Руніч, 80), Таллес (Пастух, 68), Сапуга, Теслюк (Квасниця, 56), Плюман (Соломон, 56), Климчук.

Гра проти «Металіста 1925» стала 210 матчем «жовто-чорних» в усіх турнірах на професійному рівні: 85 перемог, 60 нічиїх та 65 поразок. Так, в УПЛ львів'яни зіграли 78 матчів, 90 – у Першій лізі, 31 – у Другій лізі та ще 11 ігор у Кубку України. Водночас у чемпіонаті «Рух» зіграв 5-й матч з Металістом 1925 (1 перемога, 3 нічиїх та 1 поразка, м’ячі 5-4).

Нічия у матчі з харків’янами стала 60-ю для «рухівців»: 29-та - в УПЛ, 26 – у Першій лізі та 5 – у Другій лізі. Крім того, 14-й раз «жовто-чорні» зіграли в УПЛ внічию саме з рахунком 1:1, в тому числі 9-й раз на своєму полі.

Після гри з «Металістом 1925» «Рух» покращив дві рекордні безпрограшні серії: загальну, яка триває 9 ігор (5 перемог та 4 нічиї), та домашню – 10 матчів (4 перемоги та 6 нічийних результатів). При головному тренеру Віталію Пономарьову «жовто-чорні» зіграли 10-й домашній матч в УПЛ, в яких і було започатковано та розвинуто цю безпрограшну серію.

Перший в УПЛ автогол Максима Жичикова у його 53-ій грі увійшов в історію як 300-ий «самостріл» в чемпіонатах України. Також це був 5-й автогол суперників «Руху» в УПЛ та другий саме у нинішньому сезоні.

Матч проти «Металіста 1925» став ювілейним одразу для кількох «рухівців». Зокрема, Василь Руніч провів 40-й матч в УПЛ. Тоді як Віталій Роман в 35-й раз зіграв у чемпіонаті України. А Едсон вдесяте зіграв в УПЛ. Крім того, Марко Сапуга провів 14-й матч у статусі капітана «жовто-чорних».

Рух звільнив головного тренера після поразки на Арені Львів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів