Другий в УПЛ: рекорди львівського Руху

22:52 7 серпня 2023 р.

Фото до новини

Перед матчем УПЛ в суботу, 12 серпня, у Житомирі з місцевим "Поліссям" львів'яни підрахували всі успіхи після другої перемоги в чемпіонаті.

Про це інформує пресслужба ФК "Рух", пише Dailylviv.com.

Переможна гра у Львові 6 серпня проти «Ворскли» з Полтави у другому турі чемпіонату України з рахунком 4:1 стала 75-м матчем "Руху" в Українській прем'єр-лізі.

«Жовто-чорні» здобули 19 перемог, 27 раз зіграли внічию та програли 29 матчів, різниця м’ячів: 80-99. 

Недільний матч на стадіоні "Арена Львів" був 15-м матчем «Руху» при керівництві командою Віталія Пономарьова. З цим головним тренером львів'яни виграли 5 матчів, 6 разів зіграли внічию та програли 4 гри, м’ячі: 18-13.

«Рух» здобув другу поспіль вольову перемогу в чемпіонаті. Вона ж стала першою великою вольовою перемогою «жовто-чорних» в УПЛ. Безпрограшна серія «рухівців» в матчах з «Ворсклою» триває вже 4 гри: 2 перемоги та 2 нічиї.

Загалом же безпрограшна клубна рекордна домашня серія «жовто-чорних» триває 8 ігор: 4 перемоги та 4 нічиї. 

Також «Рух» повторив клубний рекорд, забивши 4 голи в одному матчі УПЛ (вперше це сталося з Дніпром-1 12 грудня 2020 року, коли львів’яни перемогли вдома з аналогічним рахунком 4:1). Автор двох голів у недільному матчі Юрій Климчук оформив 5-й дубль «Руху» в УПЛ (в тому числі, 3-й власний, на один пункт покращивши клубний рекорд Валерія Федорчука). Климчук реалізував 12-й з 14-ти пенальті серед гравців «Руху», з них 7-й з 9-ти в УПЛ.

Кілька гравців «жовто-чорних» провели свої ювілейні матчі у складі львівської команди, зокрема, це був 40-й матч Таллеса в усіх турнірах за «Рух» (38-й – в УПЛ та 2 – в Кубку), 35-й матч в УПЛ в складі «Руху» провів Роман Дідик, а 20-ті - Олексій Сич, Богдан Слюбик та Денис Слюсар. Водночас Ростислав Лях зіграв 50 гру в УПЛ (39-ту – за «Рух» та 11 – за «Карпати»).

А Ілля Квасниця у своїй 10-й грі за «Рух» забив свій дебютний гол в УПЛ. Крім того, він став 24-м джокером «жовто-чорних» у всіх турнірах.

Рух звільнив головного тренера після поразки на Арені Львів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів