Рух на Великдень майже здобув продовження прописки в УПЛ (відео голів)

17:35 2 травня 2021 р.

Фото до новини

У рамках поєдинку 24-го туру УПЛ Рух зі Львова переграв Олександрію й на 99% вирішив питання виживання в еліті.

Про це розповів Футбол24, пише Dailylviv.

Рух підходив до домашнього поєдинку проти Олександрії у критичній ситуації. Підопічні Івана Федика за три тури до завершення сезону йшли на дванадцятій позиції з відривом від зони вильоту всього у три очки – в таких умовах будь-яка осічка могла стати фатальною. 

У матчі з таким міцним суперником львів'ян могла би влаштувати і нічия, однак у гостей вже не було ні турнірної, ні особистої мотивації – у більшості їхніх лідерів завершуються контракти, а наставник Володимир Шаран з великою ймовірністю покине клуб. Рух просто не мав права не скористатися цією ситуацією.

Однак на 15-й хвилині гості вийшли вперед. Гол створив Третьяков, який протягнув м'яч через центр і віддав передачу на правий кут карного майданчика – Шастал звідти завдав потужного удару, Бандура відбив перед собою, а Третьяков тут же зіграв на добиванні. 0:1!

Другу половину першого тайму команди витратили на мляву позиційну боротьбу без загострення, що влаштовувало Олександрію. Іван Федик, своєю чергою, лютував у технічній зоні, навіть заробивши жовту картку. Вже на 32-й хвилині він вирішив провести подвійну заміну, замість Кухарука й Карасюка кинувши у бій Притулу й Мартинюка. Значного покращення у грі Руха цей хід не приніс, хоча на 40-й хвилині Притула забив гол, реалізувавши вихід віч-на-віч – втім, лайнсвумен зафіксувала у нього офсайд.

На перерву футболісти відправились за мінімальної переваги гостей в рахунку та при доволі похмурій грі господарів. Здавалося, що львів'яни переїли пасочок зранку, але на старті другого тайму вони ошелешили Олександрію одразу двома голами! Перший прилетів на 52-й хвилині: Борячук з правого флангу запустив на край штрафного Бойчука, той прострілив на ближню стійку, а Притула замкнув – 1:1! Ще за дві хвилини Рух вийшов уперед – це Бойчук підхопив відскок на лівому куті карного майданчика, хитнув захисника й вистрілив під ближню. 2:1!

Володимир Шаран одразу ж відповів подвійною заміною, кинувши у бій Устименка й Мельника, а на 63 хвилині олександрійці вже могли зрівнювати рахунок – це Третьяков пробивав з центру штрафного, замикаючи простріл Мірошніченка. Бандура парирував, а Гагун не дав Вантуху зіграти на добиванні! Після цього тренерський штаб гостей випустив ще й Стецькова, але в наступні 15 хвилин вони майже нічого не створили. Ба більше: на 73-й хвилині Рух міг і третій гол забивати, однак постріл Бойчука з лівого краю штрафного пройшов повз ближній кут.

На ендшпіль зустрічі Олександрія втратила Третьякова, якого змушений був замінити Калюжний. Можливо, саме тому підопічні Володимира Шарана в цей період виглядали непереконливо – так, команда йшла вперед, але небезпечних моментів не виникало. За 15 останніх хвилин гості занесли в свій актив лишень один удар – це Банада з лінії штрафного спрямував м'яч в руки Бандурі. Рух не мав і таких пострілів, відсиджуючись у обороні й збиваючи темп. У підсумку, львів'яни добилися свого. Фінальний свисток зафіксував вольову перемогу господарів.

Таким чином, Рух набрав 24 очки, піднявшись аж на десяту позицію в турнірній таблиці й відірвавшись від останньої сходинки на шість залікових балів. У разі поразки Миная від Зорі львів'яни офіційно збережуть прописку в УПЛ, адже у них є перевага над "лисами" за особистими зустрічами. Олександрія, маючи в активі 29 пунктів, залишається сьомою.

Чемпіонат України. Favbet Ліга. 24 тур. «Рух» (Львів) – «Олександрія» 2:1 (0:1).

2 травня 2021 року. Львів, «Арена Львів». 800 глядачів.

Голи: Притула, 52, Бойчук, 54 – Третьяков, 15.Попередження: Мартинюк, 37.«Рух» (Львів): Бандура, Гагун, Білий (к) (Зец, 85), Стаменковіч, Мисик, Карасюк(Мартинюк, 32), Федорчук, Кухарук (Притула, 32), Климчук, Бойчук (Руніч, 90+2), Борячук

Всі матчі 24-го туру і турнірна таблиця УПЛ:

01.05.2021
Десна
 
2 : 2
Футбол 2
Колос
Колос
 
2.39
 
FAVBET
 
3.30
 
Колос
 
3.05
 
Шахтар
 
2 : 1
Футбол 2
Дніпро-1
Дніпро-1
 
1.49
 
FAVBET
 
4.25
 
Дніпро-1
 
6.90
 
Ворскла
 
1 : 5
Футбол 2
Динамо
Динамо
 
4.15
 
FAVBET
 
3.45
 
Динамо
 
1.91
 
02.05.2021
Рух
 
2 : 1
Футбол 1
Олександрія
Олександрія
 
2.38
 
FAVBET
 
3.25
 
Олександрія
 
3.05
 
Зоря
 
 
Минай
Минай
 
1.25
 
FAVBET
 
5.60
 
Минай
 
13.50
 
Маріуполь
 
Футбол 1
Львів
Львів
 
2.21
 
FAVBET
 
3.75
 
Львів
 
3.00
 
Олімпік
 
19:30
Футбол 1
Інгулець
Інгулець
 
2.04
 
FAVBET
 
3.30
 
Інгулець
 
3.80
 

Львів впевнено залишився в УПЛ

У львівському дербі в УПЛ - прогнозована нічия

Львів здобув четверту поспіль перемогу вдома

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів