Львів впевнено залишився в УПЛ (відео голів)

19:07 2 травня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні львів'яни перемогли команду Остапа Маркевича на виїзді.

Favbet ліга. 24 тур, 2 травня. 17:00, м. Маріуполь. Стадіон ім. В. Бойка

Арбітр матчу: Ярослав Козик (Мукачево)

Асистенти арбітра: Михайло Маланчук (Чернівецька обл.), Максим Чос (Київ)

Четвертий арбітр: Олександр Солов’ян (Київ)

Спостерігач арбітражу: Сергій Цимбал (Житомир)

Делегат УАФ: Геннадій Сушко (Луганськ)

«Маріуполь» – «Львів» – 1:2 (1:1)

Голи: Топалов, 31 – Семенів, 33, Махмутовіч, 90

Попередження: Биков, 36, Очеретько, 59, Сагуткін, 72, Кулаков, 90+3 – Махмутовіч, 45, Романчук, 72

«Маріуполь»: Кудрик, Драмбаєв (Стасюк, 46), Сагуткін, Биков (Мампассі, 74), Кірюханцев, Танковський (Чех, 55), Мишньов (к), Топалов, Горбунов (Очеретько, 46), Бондаренко (Меліченко, 72), Кулаков

Запасні: Гальчук, Кащук, Петерман, Сікан

Головний тренер: Остап Маркевич

«Львів»: Ільющенков, Ременяк, Махмутовіч (к), Романчук, Грисьо, Довгий, Бусько (Крушинський, 88), Фране (Сабіно, 89), Алваро (Нич, 63), Семенів (Казаускас, 70), Ренан (Брікнер, 63)

Запасні: Костик, Захарків, Ернест, Лобай

Головний тренер: Анатолій Безсмертний

У неділю 2 травня в матчі 24-го туру Прем'єр-Ліги чемпіонату України з футболу «Маріуполь» на своєму полі приймав «Львів».

Для маріупольців це була тільки друга гра в сезоні на рідному стадіоні імені В. Бойка, який був на реконструкції ще з літа минулого року, інформує Sport.ua.  Щоправда, 20 березня вже цієї весни підопічні Остапа Маркевича провели тут поєдинок проти «Миная», але виявилося, що газон ще не готовий і після цього приазовські футболісти продовжили поневірятися по різних містах. Тепер, здається, все у порядку і можна приймати сусідів по турнірній таблиці «Львів». Вони зараз випереджали «Маріуполь» на три очки. Господарям поля перемога дуже потрібна, щоб убезпечити себе від пониження до першої ліги. А що стосується львів'ян, то останнім часом вони виступають просто за чемпіонським графіком, набравши в чотирьох іграх десять очок.

Маріуполь тотально провалив поточний сезон, здобувши всього п'ять звитяг і опустившись на десяту сходинку в турнірній таблиці. Молодий колектив під таким тиском неймовірно нервує. Тиждень тому Маріуполь примудрився зазнати розгрому від Руха, а перед цим азовці ледь не програли Олімпіку, розписали нічию з Минаєм і пропустили три голи від Інгульця – щоправда у відповідь підопічні Остапа Маркевича провели чотири. Зараз від аутсайдерів-новачків цей колектив відрізняє лишень назва клубу.

Львів же після приходу Анатолія Безсмертного розірвав чемпіонат, за сім останніх турів здобувши чотири перемоги й розписавши нічию. Список жертв "містян" вражає – вони прибили Шахтар (3:2), Олександрію (2:1) й Десну (1:0), а на закуску скуштували Минай (1:0). Посеред цього тижня команда не могла переграти Рух, але і нічийного рахунку було достатньо, аби де-факто забезпечити собі прописку в еліті на наступний сезон. За три тури до кінця сезону втратити відрив від дна у сім залікових балів практично нереально – тим паче, коли за спиною аж п'ять претендентів на виліт.

Сьогодні Львів забезпечив собі виживання офіційно, перегравши Маріуполь. Львів у останніх турах виглядав краще за Маріуполь, але було помітно, що команда сповільнюється. Сьогодні ж вона ще й підійшла до зустрічі на тлі матчу посеред тижня – та і про довгий виїзд через усю країну забувати не варто. "Містянам" було дуже важко підійти до цієї зустрічі в оптимальній фізичній формі, але вони своє завдання виконали.

У середині тайму Топалов підхопив м'яч на правому фланзі, легко змістився коридором поміж захисниками по лінії штрафного майданчика до центру і потужним ударом відправив сферу у дальній кут воріт 1:0. Та вже у наступній атаці Львів зрівняв. Ренан віддав на Дмитра Семеніва на лінії штрафного, той пройшов з м'ячем до одинадцятиметрової позначки і покотив повз Олега Кудрика. Для Семеніва, який лише в лютому приєднався до Львова, цей гол став дебютним у рамках УПЛ. 

На останніх хвилинах після виконання кутового Махмутовіч добив сферу у сітку і вивів "містян" вперед. Футболісти Маріуполя намагались довести арбітру, що м'яч влучив у руку Казлаускасу, однак рефері свого рішення не змінив. Перемога принесла Львову 28 очок і підняла у турнірній таблиці на дев'яту сходинку, Маріуполь з 22-ма балами залишився одинадцятим.

Рух на Великдень майже здобув продовження прописки в УПЛ (відео голів)

1
Динамо
24 61
2
Шахтар
24 48
3
Зоря
24 42
4
Колос
24 38
5
Десна
24 37
6
Ворскла
24 37
7
Олександрія
24 29
8
Дніпро-1
24 29
9
Львів
24 28
10
Рух
24 24
11
Маріуполь
24 23
12
Олімпік
23 21
13
Інгулець
23 20
14
Минай
24 19

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів