На завершальний етап Кубка Воїнів 2024 ще можна зареєструватися

16:25 10 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Змагання третього етапу складатимуться з легкоатлетичних дисциплін.

Про це повідомила Львівська обласна військова адміністрація, пише DailyLviv.com.

На базі спортивного комплексу «СКІФ» ‌Львівського‌ ‌державного‌ ‌університету‌ ‌фізичної‌ ‌культури‌ ‌імені‌ ‌Івана‌ ‌Боберського (Львів, вул. Черемшини, 17) 19 жовтня  відбудеться третій етап IV Кубку Воїнів. Змагання 3-го етапу складатимуться з легкоатлетичних дисциплін: біг на 100 м, біг на 400 м, штовхання ядра, а також  майстеркласів з велоспорту (хендбайк), штовхання ядра, заняття на веслувальному та лижному концептах.  

До проведення майстеркласів та змагань запрошені: чемпіон світу зі штовхання ядра Віктор Легкодух, бронзовий призер Паралімпійських Ігор 2024 року з велосипедного спорту Павло Баль, бронзовий призер Паралімпійських Ігор 2022 року з лижних перегонів Василь Кравчук, багаторазовий чемпіон та призер Паралімпійських Ігор з легкої атлетики Роман Павлик, дворазова учасниця Паралімпійських Ігор з параатлетики та штовхання ядра Орися Ільчина.

Кубок Воїнів – це щорічні відкриті обласні змагання з адаптивних видів спорту, які є частиною екосистеми «Ліга Нескорених», що передбачає проведення комплексу заходів та ініціатив, спрямованих на психологічну, ментальну та фізичну реабілітацію (абілітацію) військовослужбовців та ветеранів війни засобами фізичної культури та спорту. 

Започаткували Кубок Воїнів у 2021 році з ініціативи однодумців-ветеранів АТО, чемпіонів та призерів Ігор Нескорених Дмитра Сидорука, Романа Панченка, Сергія Шимчака та Павла Лучківа.

З того часу і до сьогодні команда управління молоді та спорту Львівської ОДА є співорганізатором заходу, цьогоріч його масштабували у змагання національного рівня. 

Читайте такожСпортсмен зі Львівщини Віктор Дідух здобув на Паралімпіаді золоту медаль з настільного тенісу

«Кубок Воїнів цьогоріч проводимо вчетверте і він складався з трьох етапів. У червні на базі Академії настільного тенісу Віктора Дідуха (с. Андріївка, Золочівського району) відбувся перший етап – змагання з настільного тенісу, шахів та шашок. На початку вересня були змагання зі стрільби з лука, а зараз триває реєстрація на третій, завершальний етап 2024 року», – зазначив керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хімʼяк.

Кількість місць обмежена, реєстрація обов'язкова.

Читайте також: Львівські паралімпійці - на п'єдесталі пошани: здобули медалі Кубка світу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів