За 4 роки у Львові звели понад 300 житлових комплексів. Куди поділися мільйони від пайових внесків? - підприємець

22:21 24 вересня 2020 р.

Фото до новини

У Львові заявили про важливість облаштування парків і скверів не лише у центральній частині міста. Бо якщо тут влада ще так-сяк старається, аби не було соромно перед туристами, то в спальних районах і на околицях наші парки придатні, хіба, для зйомок фільмів жахів, але не для комфортного відпочинку жителів.


Відео: Львівський пресклуб

- Влада бадьоро звітує про облаштування парків і скверів, але чи був хтось із чиновників у Горіховому гаї?  – запитує Роман Фединяк підприємець, громадський активіст, представник партії “Слуга народу”. Уже вдруге мешканці намагаються виграти громадський проєкт, щоб  надати цій зоні пристойного вигляду. Зараз парк є таким, що хочеться плакати: захаращений, недоглянутий, озеро замулене, а про кінотеатр на його території навіть згадувати страшно. Якщо хтось тут і прибирає, то це місцеві активісти і небайдужі жителі довколишніх будинків, яким гидко спостерігати купи сміття.

Про це пише  DailyLviv.

За словами Романа Фединяка, міський голова Андрій Садовий, як тільки йому нагадують про цю проблему, скаржиться на нестачу коштів.

- Даруйте, але ж у нас на законодавчому рівні прописаний пункт про пайовий внесок під час будівництва, і ці гроші якраз мають іти на розвиток інфраструктури, облаштування зелених зон і догляд за парками і скверами. За останні 4 роки у Львові звели понад 300 житлових комплексів. Це - мільйони від пайових внесків. То куди ж вони поділися, чому парки перетворились на місця, де можна, хіба що, знімати фільми жахів, але не відпочивати з дітьми?! – не розуміє активіст.

На думку Романа Фединяка, співвідношення між бюджетом, можливостями і тими кроками, які влада робить у парковій сфері є явно не пропорційними.

- На моє переконання, мер, його команда, зокрема Інститут урбаністики, явно недопрацьовують у цьому питанні. Або не мають бажання, або не вміють, або ж переслідують інші інтереси, –  наголосив він.

Цю думку Роман Фединяк висловив на засіданні «Паркова культура Львова: території відпочинку чи корупційних оборудок?», яке відбулося у Львівському пресклубі.

Зелена катастрофа: майже третина львівський парків і левова частка скверів не мають зареєстрованих меж (відео).

Владу Львова звинуватили у змові з місцевими олігархами у крадіжці територій парків і скверів.

У Львові хочуть перейняти приклад Барселони і Парижу, де на дахах ростуть дерева.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів