В Україні вперше заборонять вилов щуки. У чому причина

14:54 6 лютого 2023 р.

Фото до новини

Із 15 лютого 2023 року, відповідно до нових правил, у всіх рибогосподарських водних об'єктах встановлюється заборона на добування щуки на період нересту, яка діятиме до 31 березня.

Про це повідомила пресслужба Державного агенства меліорації та рибного господарства, пише Dailylviv.com

"Ця заборона в Україні вводиться вперше і нарешті відповідатиме логіці процесу розвитку цього виду риб. Адже щука - одна з небагатьох риб наших водойм, нерестова активність якої починається за температури води 3-5°C, що є нижчою порівняно з нерестовими температурами інших видів.

З метою захисту плідників у переднерестовий та нерестовий періоди, термін нерестової заборони на вилов щуки має поширюватися не тільки на період відкладення ікри, але й на час переднерестової активності.

Адже безпосередньому нересту щуки передує переднерестова міграція, під час якої відбувається остаточне дозрівання ікри у самок та молок у самців. А особливої охорони її плідники потребують під час масових нерестових міграцій, протягом яких щука є дуже вразливою до вилову", - пояснили у відомстві.

У Держрибагентстві звернули увагу, що за незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків.

Штраф за одну незаконно виловлену щуку становить 3 468 гривень.

На Львівщині стартує заборона на вилов раків: скільки діятиме

На Львівщині рибалка витягнув з озера золотого карася, який занесений до Червоної книги

На Львівщині чоловік виловив причорноморського вирезуба з Червоної книги

Загибель риби у Добротворі: ТЕС скидає гарячу воду у водосховище

Риба не витримує: Добротвірська ТЕС заявила, що має право нагрівати воду вище 45 градусів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів