У Львові визначили 10 найбільш відвідуваних парків

22:05 17 лютого 2023 р.

Фото до новини

Міське управління екології та природних ресурсів дослідило думку мешканців, задля формування технічного завдання на догляд за парками на 2023 рік.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Зокрема, керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова акцентувала на основних показниках дослідження.

«Підвищився запит мешканців щодо якості мощення доріжок, наявності джерел питної води, дитячої інфраструктури, квітників і можливості купити каву/морозиво. Водночас зменшився запит на фонтани, події та розваги у парках», - зазначає посадовиця.

Згідно з опитуванням, найбільш відвідуваними виявилися:

Стрийський парк;

Парк ім. І. Франка;

Парк «На Валах» та Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні;

Парк культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького;

Львівський скансен (Шевченківський гай);

РЛП «Знесіння»;

Парк «Високий Замок»;

Горіховий гай;

Парк «Піскові озера»;

Парк «Погулянка»;

Опитування показало, що містяни позитивно сприймають облаштування інфраструктури, а різниця в утриманні парків стала менш помітною.

«На думку мешканці громади, більше уваги треба звернути на: парк культури та відпочинку, «Снопківський», «Знесіння», закінчити реконструкцію Замарстинівського парку, «Білогорщі» та продовжити позитивні тенденції у Стрийському парку, парах ім. І. Франка та «Високий Замок». Категорично потрібні дитячі майданчики там, де їх немає, вигульні майданчики для собак, більше спортивної інфраструктури в парках та культурні майданчики для пікніків. Більшість можливостей у запланованому бюджеті ми на це маємо.

Залишилися суперечливі уявлення щодо утримання озеленення. Є люди, які бажають, щоб втручання було мінімальним, а є ті, хто бажає розчищення «хащів» і дерев. Але ми в кожному випадку намагаємося діяти обґрунтовано», - додала Олександра Сладкова.

Львів закупив годівнички для птахів у німецького виробника

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів