Синоптики очікують у Львові грозу, шквали й град

09:15 17 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: скріншот зі сторінки на сайті Львівського регіонального центру з гідрометеорології

Регіональний центр з гідрометеорології попередив про негоду.

«Синоптики застерігають: 17 серпня, – гроза, шквали 15-20 метрів за секунду, град», – повідомили в прес-службі міськради, де також поінформували:, де також розповіли подробиці:

«Львівський регіональний центр з гідрометеорології інформує, що 17 серпня, у Львові вдень – короткочасний дощ, гроза, град. Вітер – південно-західний, вночі – 3-8 метрів за секунду, вдень – 7-12 метрів за секунду, вдень – шквали 15-20 метрів за секунду. Температура повітря вночі – 8-10° тепла, вдень – 17-19° тепла.

18 серпня очікується без істотних опадів, вночі та вранці – туман. Вітер – змінних напрямків, 3-8 метрів за секунду. Температура повітря вночі – 3-8° тепла, вдень – 21-26° тепла.

19 серпня синоптики прогнозують теж без істотних опадів. Вітер – змінних напрямків, 3-8 метрів за секунду. Температура повітря вночі – 6-11° тепла, вдень – 23-28° тепла.

20-21 серпня – без опадів, лише вдень 21 серпня в горах – короткочасні грозові дощі. Температура повітря: 20 серпня вночі – 9-14° тепла, вдень – 26-31° тепла; 21 серпня вночі – 12-17° тепла, вдень – 27-32° тепла».

Своєю чергою, в прес-службі Львівського обласного управління ДСНС розповіли:

«За прогнозами Укргідрометцентру, 16 серпня вдень на більшій частині України метрів за секунду грози, окрім північних областей, місцями метрів за секунду град та шквали 15-20 метрів за секунду, у південній частині та в центральних областях вдень подекуди – сильні дощі та шквали 24 метрів за секунду.

17 серпня на території Львівської області вночі місцями, а вдень по всій території метрів за секунду грози. Вдень подекуди метрів за секунду  пориви південно-західного вітру та шквали 15-20 метрів за секунду, сильні зливи, град.

На рiчках басейнiв Сяну, Днiстра очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,2-0,7 метра над рiвнями 16 серпня. При сильних зливах можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку.

Саме тому ДСНС України закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки, особливо під час перебування на вулиці. Намагайтеся не ходити попід розлогими деревами, а також тримайтеся подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження.

Просимо Вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку «101».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів