Потужний землетрус у Туреччині та Сирії забрав життя в 1,5 тисячі осіб (відео)

15:10 6 лютого 2023 р.

Фото до новини

Кількість загиблих від землетрусу з епіцентром у провінції Кахраманмараш на південному сході Туреччини досягла 1,5 тисячі.

Понад 1500 людей загинули і ще тисячі отримали поранення в Туреччині та Сирії після того, як один із найпотужніших землетрусів за останні десятиліття стався в регіоні рано в понеділок, інформує CNN, пише Dailylviv.com

Члени міжнародної спільноти, включаючи НАТО та ЄС, запропонували допомогу турецькому уряду після стихійного лиха, оскільки рятувальні команди намагаються знайти вцілілих серед уламків зруйнованих будівель.

Нищівна кількість загиблих: у двох країнах загинуло щонайменше 1504 людини. Близько 5385 людей отримали поранення в Туреччині, заявив президент Реджеп Таїп Ердоган. Сирійське державне інформаційне агентство SANA повідомило про 1089 поранених там, тоді як група «Білі шоломи» повідомила про щонайменше 419 поранених у контрольованих опозицією районах Сирії.

Величезний афтершок: за даними Геологічної служби США (USGS), потужний афтершок магнітудою 7,5 стався в Туреччині о 13:24 за місцевим часом (5:24 за східним часом). Це найбільший із понад 30 підземних поштовхів, які сталися на сьогодні.Про кількість жертв у Туреччині повідомив голова директорату зі запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (AFAD) Юнус Сезер.

Лікарні переповнені: у Туреччині стався потужний землетрус, постраждали тисячі людей

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів