Лікарні переповнені: у Туреччині стався потужний землетрус, постраждали тисячі людей

09:08 6 лютого 2023 р.

Фото до новини

Понад 300 людей загинули внаслідок потужного землетрусу, який стався на півдні Туреччини. Є жертви в сусідній Сирії. Поштовхи відчули навіть в Ізраїлі.

Про це повідомляє CNN, пише Dailylviv.com

За даними агентства з боротьби зі стихійними лихами країни AFAD, у Туреччині загинули щонайменше 76 людей і понад 440 отримали поранення.

У сусідній Сирії щонайменше 237 людей загинули і понад 630 отримали поранення, повідомило сирійське державне інформаційне агентство SANA з посиланням на представника Міністерства охорони здоров'я. Повідомляється про загиблих в Алеппо, Латакії, Хамі та Тартусі.

За останньою інформацією, офіційна кількість загиблих у Туреччині та Сирії наразі становить понад 300 осіб, майже 2000 отримали поранення.

Зазначається, що за інформацією Геологічної служби США, землетрус у 7,8 бала, який стався у Туреччині у понеділок, вважається найсильнішим у країні з 1939 року, коли землетрус такої ж сили забрав життя 30 000 людей.

Землетруси такого масштабу трапляються рідко, у середньому в будь-якій точці світу настільки потужні поштовхи відбувається менш як п'ять разів на рік.

За останні 25 років у Туреччині сталося сім землетрусів магнітудою 7,0 або більше.

Сирійсько-американське медичне товариство (SAMS) заявило, що його лікарні в Сирії "переповнені пацієнтами, які заповнюють коридори" після потужного землетрусу, який стався в понеділок. 

«Існує невідкладна потреба в постачанні травматичних засобів і комплексному реагуванні на надзвичайні ситуації», – йдеться в заяві організації з надання допомоги. 

«Багато лікарень переповнені, але деякі критично важливі заклади, включно з лікарнею Аль-Дана, змушені були евакуювати пацієнтів після серйозних пошкоджень від землетрусу. Так само пологовий будинок Ідлеба був змушений перевести всіх новонароджених до сусідньої лікарні».

Поштовхи від смертоносного землетрусу, який вразив південну Туреччину, можна було відчути навіть в Ізраїлі.

Люди в Єрусалимі та Тель-Авіві повідомили, що відчули поштовхи рано вранці в понеділок, а ізраїльська поліція повідомила, що отримала понад 3000 таких повідомлень.

Повідомлень про постраждалих або руйнування в Ізраїлі наразі не надходило. 

Землетрус у Карпатах не мав наслідків

У Самбірському районі був землетрус

Українці відчули поштовхи землетрусу в Румунії

Сейсмостанція зафіксувала землетрус на Львівщині

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів