Банки у Туреччині призупиняють використання російського Міра

21:16 19 вересня 2022 р.

Фото до новини

Turkiye Is Bankasi AS, найбільший за активами приватний кредитор Туреччини, якого ще називають Isbank, припинив використання популярної серед російських туристів платіжної системи "Мір" після попередження Анкарі з боку США.

Turkiye Is Bankasi AS призупинив транзакції через систему Mir, доки кредитор оцінює нещодавню заяву Міністерства фінансів США, повідомили Bloomberg у банку, пише Dailylviv.com.

Рішення було прийнято після того, як минулого тижня управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) застерегло фінансові установи від укладення нових угод або розширення існуючих з російським оператором карток «Мір».

За даними російських пропагандистських ЗМІ, обслуговування карток російської системи "Мір" також призупинив турецький Denizbank – колишній дочірній банк "Сбєрбанку", проданий у 2019 році дубайській компанії Emirates NBD.

Чотири інші турецькі банки обробляють платежі  «Мір». Президент Реджеп Таїп Ердоган заявив після зустрічі 5 серпня з російським президентом владіміром путіним, що ця система сприяла розвитку туризму між двома країнами.

На цій зустрічі в чорноморському місті Сочі два лідери пообіцяли тісніші стосунки і домовилися про оплату електроенергії в місцевих валютах. 

Зближення змусило деяких західних союзників Туреччини стурбуватися тим, що Анкара може занадто зблизитися з Москвою і подавати приклад для наслідування турецькому бізнесу. Міністерство фінансів США вже попередило турецькі компанії, що ведення бізнесу з російськими юридичними і фізичними особами може призвести до санкцій. 

Після початку вторгнення в лютому Ердоган представив Туреччину як посередника, а пізніше допоміг домовитися про відновлення поставок зерна з чорноморських портів України. 

Допомагаючи озброювати Київ, Ердоган також публічно захищав путіна від санкцій і закликав країни не «недооцінювати» Росію. 

Відносини Ердогана з Україною, зокрема постачання такої зброї, як безпілотники, обурили Москву. Але Анкара залишається ключовим партнером путіна, оскільки міжнародні санкції, запроваджені через вторгнення Росії, закривають інші шляхи торгівлі й інвестицій. 

Русскій мір легалізувався у Туреччині

Червоне яблуко понесе на голови загарбників 1,5 т вантажу

У Львові громадянин Туреччини вбив громадянина Азербайджану

Туреччина прогнозує, коли перше судно з українським зерном залишить порт на Одещині

Турецькі кухарі сьогодні готуватимуть їжу для біженців на Сихові

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів