На сади і городи у Львові приїздили подивитися урбансадівники з Австрії

11:55 1 листопада 2021 р.

Фото до новини

Минулого тижня в межах міжнародного обміну досвідом до Львова завітали два експерти із Відня, які займаються облаштуванням міських садів і городів у всій Австрії.

Про це Dailylviv.comповідомили в ГО "Плато".

У межах міжнародного обміну досвідом із урбан-садівництва з 27 по 30 вересня до України завітали представники громадської організації «Verein Gartenpolylog» Давід Штанцель та Кордула Фьотч. Вони відвідали Львів та Ужгород і поділилися з місцевими організаціями власним досвідом створення та мережування міських садів і городів в усій Австрії впродовж останніх 15 років.

Переймали досвід та ділилися власними напрацюваннями у Львові громадські організації «Плато», «Екотерра», «Пермакультура в Україні», які облаштовують публічний сад-город у парку «Залізна вода», а також садівники Залізничного та Галицького району.
 
«Під час презентації колег з Австрії ми, серед іншого, почули, що громадські сади показали себе як ефективний інструмент включення мігрантів у життя спільноти. Так, для Львова ця проблема не є актуальною, але ми досі, як спадок з радянських часів, маємо доволі низький рівень довіри у суспільстві, а тому вважаємо, що сади та городи у міському просторі потрібні не тільки для альтернативного дозвілля, але й для розвитку культури спільнотворення та відкритості», -  говорить координаторка природоорієнтованих проєктів громадської організації “Плато” Анжеліка Зозуля.

Окрім презентацій, у межах обміну відбувся  ознайомчий візит гостей на міську станцію компостування. Львів’яни ознайомили австрійських колег із особливостями муніципальної переробки органічних відходів, а також змайстрували на території саду-городу в «Залізній воді» двосекційний компостер.

Обмін відбувся за сприяння Австрійського бюро кооперації у Львові та міста Відень.

У Львові висадили ліквідамбар, якого ще немає в жодному з тутешніх паркі

У Львові 24 парки з 36-ти мають межі, - заступник міського голови Львова

Держреєстратори вкрали 5 га ландшафтного парку у Львові для своїх клієнтів

Снопківський парк збільшили на 11 га – рішення Львівської облради

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів