Парк Вербовського: підприємець у Львові за 20 років перетворив 5 га хащів у ботанічний сад і сквер для релаксу

13:49 14 серпня 2021 р.

Фото до новини

Мерія Львова вирішила включити цю територію, де Володимир Вербовський посадив понад 100 дерев, до переліку офіційних скверів міста.

Міський голова Львова підтримав ініціативу одного з львівських підприємців щодо збереження зеленої зони на вул. Шевченка, 315. Після обговорення питання на засіданні виконавчого комітету міський голова підписав розпорядження про створення зеленої зони за цією адресою. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Зелену зону на вул. Шевченка, 315 облаштовано для відпочинку та дозвілля працівників промислових підприємств. Також розпорядженням передбачено облаштування скверів, ігрових та спортивних майданчиків, які одночасно будуть санітарно-захисною зоною від об’єктів шкідливості промислових підприємств.

Місто виконає комплекс підготовчих робіт для визначення статусу та відповідності містобудівній документації територій на вул. Шевченка, 315. На розгляд сесії буде запропоновано ухвалу про включення скверів на вул. Шевченка, 315 до переліку скверів Шевченківського району.

Як розповіла Вікторія Довжик, підприємець Володимир Вербовський вже понад 20 років самостійно доглядає територію на вул. Шевченка, 315 і створив там справжній міні-ботанічний сад.

«Наш львівський підприємець Володимир Вербовський вже понад 20 років самостійно доглядає цю зелену зону, стриже траву, сміття вивозить своїм коштом. Нам відомо, що пан Володимир зберіг у сквері десь 100 дерев і ще 110 дерев висадив самотужки. Там справді гарні і рідкісні дерева, багато з них захищені спеціальним огородженням. Пану Володимиру вдалось створити міні-ботанічний сад. Ця людина заслуговує шаленої поваги від усіх нас», - розповіла Вікторія Довжик, радниця міського голови Львова.

Володимир Вербовський - директор підприємства “Лінія”, яке переробляє пластик у Рясному з початку незалежності країни. 20 років тому пан Володимир за власні кошти хащі на вул. Шевченка, 315 перетворив на справжній ботанічний сад. Підприємець поділив територію на три зони: щоб було де полежати, на алею для прогулянки з лавками і на територію для вигулу собак. Встановив смітники, накрив 37 люків, косить тут траву (купив для цього спеціально трактор), а восени разом із працівниками (а це 39 людей) збирає та вивозить звідси опале листя.

«Тут було 5 гектарів небезпечних хащів, пан Володимир зробив тут 5 гектарів рідкісного скверу. Впродовж 20 років чоловік вкладав сюди свої гроші та час. Він робив це фантастично добре. Місцеві жителі обмилували це місце - коли тут все цвіте - кращого місця для фотосесій годі придумати. Ми зустрілись і погодили, що цей сквер має отримати юридичний статус», - каже радниця міського голови Вікторія Довжик.

«Порядок в цій країні буде лиш тоді, коли господар прибиратиме свій двір і 100 метрів від нього. Мені це сказав старий поляк ще у 80-х роках, я то запам'ятав і як повернувся в Україну, почав втілювати у життя. В мене вдома теж так: вже кілька років змагаємося на Левандівці між сусідами, хто гарніші висадить квіти на спільній вулиці», - розповів Володимир Вербовський.

День Західного Бугу: річки трьох кордонів і найбільшого водокористувача - Львова

У неділю мисливці на Львівщині почнуть стріляти в птахів: шість документів треба мати

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів