У неділю мисливці на Львівщині почнуть стріляти в птахів: шість документів треба мати

15:31 13 серпня 2021 р.

Фото до новини

Цього року користувачі мисливських угідь Львівщини відкривають полювання на мисливські види птахів у другу неділю серпня.

Для раціонального використання державного мисливського фонду та організації відкриття сезону полювання мисливськими господарствами проведено облік місцевих видів птахів. Визначено конкретні ділянки, на яких одночасно може полювати певна кількість мисливців, без заподіяння шкоди для мисливського виду дичини, себто розрахована пропускна спроможність мисливських угідь кожного користувача. 

Про це повідомляє Львівське ОУЛМГ, пише Dailylviv.vom.

Серпневе відкриття полювання вважається святом для всіх мисливців, а в багатьох випадках для цілих мисливських сімей та їхніх рідних і близьких тому, що це полювання є наймасовішим і найбільш популярним та доступним для мисливського загалу.

         У зв’язку з відкриттям сезону полювання нагадує мисливцям, які документи дають право на полювання:

         - посвідчення мисливця;

         - щорічна контрольна картка обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;

         - дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка, дозвіл на діагностичний та селекційний відстріл тощо);

         - чинний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання під час полювання;

         - паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання на полюванні.

Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 27. 05. 2021, № 346, встановлено норми відстрілу інших мисливських тварин, віднесених до державного мисливського фонду, у сезон полювання 2021/2022 років (наведено нижче). Кожний користувач мисливських угідь області, в межах цього наказу, і не більше, встановив свої норми відстрілу мисливських видів птахів. Ця норма регламентує кількість дичини, яку має право вполювати один мисливець за один день у мисливському господарстві.

Мисливцям, які бажають полювати, необхідно звертатися безпосередньо до користувачів мисливських угідь, які будуть реалізовувати відстрілочні карточки.

Додаток до наказу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України «Про затвердження Лімітів використання (відстрілу, відлову) диких парнокопитних та хутрових звірів і встановлення Норм відстрілу інших мисливських тварин, віднесених до державного мисливського фонду, одним мисливцем за день полювання у сезон полювання 2021-2022 років» 27 травня 2021 року № 346

НОРМИ відстрілу інших мисливських тварин, віднесених до державного мисливського фонду, одним мисливцем за день полювання у сезон полювання 2021/2022 років

Вид мисливських тварин Норма, голів

Норець великий                 2                         

Качки*                                5

Фазан                                 3

Перепел                             15

Лиска                                  6

Кріль дикий                         1

Кулики**                             10

Заєць-русак                         1

Голуби***                           10

Куниця кам`яна                   1

Гуски****                              3

Норка американська           5

Куріпка сіра *

*Крім гоголя, черні білоокої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крохалів, черні червонодзьобої, нерозня, креха середнього, каменярки, казарок білощокої та червоноволої.

**Крім кулика-сороки, ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвоста, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків морського, малого, великодзьобого, галстучника, пісочників, плавунців, баранця великого.

***Крім голуба-синяка.

 ****Крім гуски малої (білолобої малої). Примітка. Перната дичина, вирощена на фермах «під постріл», є ненормованою.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів