Маки, волошки: у Львові цвітуть луки - де можна побачити

14:32 26 липня 2023 р.

Фото до новини

У Львові розцвіли галявини з лучними квітами. У різних районах міста є шість локацій, на яких почали квітувати ділянки різнотрав'я, що були висіяні навесні.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Побачити розквітлі луки можна у парках Високий Замок, Замарстинівський, Залізна Вода (територія колишніх теплиць, тепер "Розсадник"), сквері Івана Павла II,  на Меморіалі Небесної сотні та у Саду пам'яті.

Управління екології та природокористування Львівської міської ради запрошує містян та гостей відвідати ділянки з різнотрав’ям.

«Гляньте, що у нас вийшло. Відчуйте подих вітру, шелест трав та польових квітів і роздивіться, яке біорізноманіття тут - скільки метеликів, бджілок та комашок оселились на галявинах», – кажуть в управлінні.

Фахівці пояснюють, створюючи ділянку лучних трав, ми збільшуємо біорізноманіття та зберігаємо природні екосистеми, підтримуємо диких запилювачів і сприяємо затримці дощової води. Також лугові рослини зменшують забруднення повітря та знижують температуру повітря. Вони є природним фільтром, що зменшує ерозію грунту та забезпечує його збереження.

Такі ділянки можна косити двічі на рік, це дозволяє економити кошти. Луг не вибагливий в догляді, потребує поливу лише перші тижні.

Новий тип газону запроваджують у Львові

У Львові буде мавританський газон і клумби у шести парках. Перелік

У Львові зацвітуть 6 галявин з луговими травами: де саме

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів