Для брюховицького парку вже оформляють статус природно-заповідного фонду, - ЛМР

23:07 16 лютого 2022 р.

Фото до новини

Статуси заповідників, паспортизація водойм та боротьба з короїдами – цього року в парках Гряди, Брюховичів та Рудно заплановано чимало роботи.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Як зазначили у департаменті міської агломерації ЛМР, у Брюховичах завершують розпочату торік реконструкцію парку ім. Б. Хмельницького. Тут вже облаштували доріжки, встановили лавки та урни такого ж стилю та стандарту, як і у Львові. На закінчення робіт вже виділено 500 тис. грн.

«Важливо, що для брюховицького парку вже оформляють статус природно-заповідного фонду. Такий статус готують і для парку в Гряді. Це допоможе вберегти зелені масиви від подальшої забудови», - розповіла заступниця начальниці управління екології та природних ресурсів ЛМР Оксана Луцко.

А от лісопарк у Рудно рятуватимуть від короїдів та інших шкідників. На замовлення управління екології та природних ресурсів фахівці проаналізують деревостан хвойних дерева, щоб з’ясувати, наскільки вони уражені короїдом. А також напрацюють пропозиції щодо покращення утримання зелених насаджень для лісопарку. Нині у парку зафіксовано цілі ділянки пошкоджених сосон: частина з них падає на сусідні дерева, інші пошкоджені гілки звисають вгорі.

«Попередньо така ситуація виникла через ураження хвойного дерева короїдом. І якщо зараз нічого не зробити, невдовзі всі хвойні просто загинуть», - зазначила Оксана Луцко.

Також цього року управління екології та природних ресурсів розпочинає паспортизацію водойм у громадах та планує дослідити санітарний стан витоків річки Зимна Вода.

У цілому лише на догляд парків у Рудно та в Брюховичах Львів виділив понад 1 млн грн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів