Злодії у законі, які потрапили в санкційний список РНБО, виправдані. Сталася помилка

13:19 17 жовтня 2021 р.

Фото до новини

У п’ятницю секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов повідомив, що у санкційних списках «злодіїв у законі» припустилися помилки щодо 108 осіб.

Санкції щодо них вже скасували.

За його словами, ті 8 людей, які причетні до цього, вже покарані: двох з них понизили на посадах у МВС, решту – звільнили. Про це інформує DW, пише Dailylviv.com.

В Офісі Президента запевняють, що обставини внесення до санкційного списку більше 100 осіб, яких "помилково" зарахували до злодіїв у законі, встановлюють. В тому числі перевіряють, чи могли такі дії бути умисними, повідомив DW у суботу, 16 жовтня, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк.

Депутатка Верховної Ради від фракції «Голос», членкиня парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності Олександра Устінова вважає, що це не помилка, а «фальсифікація документів на найвищому державному рівні». На формування списку впливали і російські спецслужби, і люди з грошима.

«Аваков і Ко прибирали зі списків реальних ворів за гроші, а натомість вносили тих, кого там хотіли бачити. Саме так з переліку пропали реальні кримінальні авторитети, а з'явилися добровольці», – написала вона у фейсбуці.

У Стрию затримали двох злодіїв у законі з санкційного списку

Підозрюваних у контрабанді працівників Галицької митниці переведуть на контракт з 1 липня - і декого звільнять

Спортмастер працює всупереч санкціям

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів