Завтра на сесії ЛМР мер запропонує проголосувати за банківські позики. Депутати проти

11:17 18 червня 2020 р.

Фото до новини

19 червня на пленарному засіданні ЛМР розглянуть питання про кредит ЄБРР у 20 млн євро позики (це майже 700 млн грн) – ці кошти хочуть спрямувати на зарплати працівників АТП-1, “Львівелектротрансу”, “Львівводоканалу” та “Львівтеплоенерго”.


"Мова йде про реконструкцію міських трамваїв з облаштуванням пониження для маломобільних груп, залучення коштів для будівництва нового депо та реконструкції мереж «Львівелектротранс», модернізацію очисних споруд. Також мова йтиме про кошти на виплату зарплат працівникам комунальних підприємств,"- розповів мер міста Андрій Садовий в ефірі радіо «Львівська хвиля».

Усі ці питання пов'язані з банківськими позиками.

"В нас є декілька важливих питань, є дедлайни по декількох проектах співпраці з Європейським банком. Банк готовий дати кошти на модернізацію наших трамваїв, щоб робити з них низькопідлогові, тому що ми не купимо всі нові - один новий трамвай коштує 1 млн 600 євро, а ми можемо взяти кошти і зробити модернізацію, щоб люди, які мають інвалідність, могли заїжджати у трамвай.

Друге важливе питання — це модернізація очисних споруд, і тут взагалі унікальна співпраця з Банком, тому що нам гарантію дають більшу, ніж самих коштів, які ми беремо під феноменально вигідні умови.

Ну і третій великий проект. Банк створив стабілізаційний фонд, до речі, вже Дніпро прийняв всі рішення, і от Львів стоїть на черзі. Я третій раз збираю депутатів, і не вони не хочуть голосувати, щоб місто отримало 750 млн грн — це для наших комунальних підприємств, тому що поступлення не йдуть у бюджет, комунальні платежі також впали, і банк, як Міжнародний валютний фонд, дає кошти Україні. І тут в мене велика дискусія з депутатами, особливо з тими, які у Верховній Раді голосують за всі ті угоди, співпраці, а ту кажуть — ні-ні, Львову не треба ніяких",- сказав Андрій Садовий.

Як запевняють у мерії, коли у Львові планували бюджет, потрібно було 472 млн грн. Однак, зараз профінансовано лише 240 млн грн, оскільки пандемія коронавірусу вдарила по економіці підприємств, які недоотримали очікуваних прибутків.

Утім, більшість депутатів з таким станом речей не погоджуються. Вони вважають, що місто має гроші на виплату працівникам комунальних підприємств, і брати кредит недоречно.

Керівники комунальних підприємств Львова отримують по 120-150 тис грн за місяць, інші працівники - 7 тис грн, - депутат Петро Адамик.

Неможливо проконтролювати, куди міська влада Львова витрачає гроші, - депутатка Олена Панасевич.

Міський голова Львова і його адміністрація зловживають лізингом - без тендерних процедур, - депутат Валерій Веремчук

Кредит від ЄБРР може бути черговою аферою мера Львова Андрія Садового, - депутат Ігор Телішевський.




Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів