Кредит від ЄБРР може бути черговою аферою мера Львова Андрія Садового, - депутат

20:21 17 червня 2020 р.

Фото до новини

Керівники комунальних підприємствах повинні скласти звіт перед депутатами про свою господарську діяльність, переконаний депутат ЛМР Ігор Телішевський.


Відео: Львівський пресклуб

Голова постійної комісії із питань архітектури, містобудування та охорони історичного середовища, голова фракції “Українське об’єднання патріотів – УКРОП”  Ігор Телішевський упевнений, що гроші на зарплати комунальникам місто має. А заяви Андрія Садового щодо не виплати їм зарплат вважає злочинним шантажем. 

– Гроші на зарплати є, і це злочин - шантажувати працівників невиплатою зарплат, - сказав Ігор Телішевський під час пресконференції «Оплата праці працівників львівських комунальних підприємств в умовах пандемії» у Пресклубі 17 червня. 

За словами депутата, він та його колеги по фракції не голосуватимуть за цей кредит, натомість вимагатимуть детального звіту того, що зараз відбувається на комунальних підприємствах. 

- Ми хочемо побачити штатний розпис, звіт кожного з керівників підприємств, щоб побачити, чи там є проблеми насправді, - заявив Ігор Телішевський. – Адже кредит нібито «на виплату зарплатні» – це великий фейк Садового. У відповідній ухвалі йдеться лише про намір взяти цей кредит. І зовсім не йдеться про те, що ми от зараз проголосуємо, а вже завтра нам прийдуть гроші на рахунки, щоб ми виплатили зарплату. Я вважаю, що це може бути чергова афера від Садового.

Телішевський також нагадав, що ще 5 червня зібрав підписи колег для того, щоб терміново скликати позачергову сесію ЛМР і заслухати керівників підприємств та зрозуміти їхні проблеми. Попри те міський голова Андрій Садовий цілих два тижні роздумував: скликати сесію чи ні. На думку Телішевського, така поведінка мера наочно демонструє, наскільки щиро його турбують проблеми працівників комунальних підприємств. 

Депутат також пояснив, чому на попередньому засіданні ЛМР депутати багато питань не підтримали або перенесли.

- Ми хочемо знати, що насправді відбувається, - сказав Ігор Телішевський. - Коли змушують, лякають, щоб голосували, бо не буде в людей зарплат, то це виглядає як маніпуляція і відверта брехня. У тариф закладено витрати на зарплати працівникам комунальних установ. А за офіційною статистикою більшість львів’ян сплачують комунальні послуги. То чого хоче міський голова: конструктиву чи конфлікту? 

Довідково: 

19 червня на пленарному засіданні ЛМР розглянуть питання про кредит ЄБРР у 20 млн євро позики (це майже 700 млн грн) – ці кошти хочуть спрямувати на зарплати працівників АТП-1, “Львівелектротрансу”, “Львівводоканалу” та “Львівтеплоенерго”.  Як запевняють у мерії, коли у Львові планували бюджет, потрібно було 472 млн грн. Однак, зараз профінансовано лише 240 млн грн, оскільки пандемія коронавірусу вдарила по економіці підприємств, які недоотримали очікуваних прибутків. Утім, більшість депутатів з таким станом речей не погоджуються. Вони вважають, що місто має гроші на виплату працівникам комунальних підприємств, і брати кредит недоречно. 

Керівники комунальних підприємств Львова отримують по 120-150 тис грн за місяць, інші працівники - 7 тис грн, - депутат Петро Адамик.

Неможливо проконтролювати, куди міська влада Львова витрачає гроші, - депутатка Олена Панасевич.

Міський голова Львова і його адміністрація зловживають лізингом - без тендерних процедур, - депутат Валерій Веремчук

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів