Заступник командира полку Азов зі Львівщини Святослав Паламар отримав нагороду від Президента

19:07 28 серпня 2023 р.

Фото до новини

Святослав Паламар народився в Миколаєві. На війні з початку серпня 2014 року.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Святослав Паламар «Калина» – учасник оборони Маріуполя під час великого російського вторгнення в Україну. Заступник командира «Азов» Національної гвардії України. 

Указом Президента України від 17 квітня 2022 року військовослужбовець нагороджений Орденом за особистий внесок в обороні та розбудові України, сумлінне та бездоганне служіння українському народові.

Святослав Паламар народився в Миколаєві (Миколаївська громада). На війні з початку серпня 2014 року. Учасник оборони Маріуполя під час російського вторгнення в Україну. Герой України.

Довідка

Святосла́в Палама́р (народився 10 жовтня 1982, м. Миколаїв, Львівська область) - український військовик, майор, заступник командира полку «Азов» Національної гвардії України. На війні на сході України з початку серпня 2014 року. Учасник оборони Маріуполя під час російського вторгнення в Україну. Герой України.

Навчався у Львівському торговельно-економічному університеті, який закінчив після академічної відпустки, під час котрої служив у Збройних силах України. Працював комерційним директором одного з підприємств.

Учасник Помаранчевої революції та Революції Гідності. Має дружину, сина та дочку.

Святослав з перших днів російського вторгнення в Україну брав участь в обороні Маріуполя. З 1 березня 2022 року разом зі своїми побратимами з полку взятий в облогу, під час якої завдають відчутних втрат ворогу.

10 квітня 2022 року записав відеозвернення, в якому розповів про оборону Маріуполя, повідомивши, що понад два тижні ніхто не спілкується з представниками полку, звинуватив політиків у бездіяльности.

20 квітня 2022 року опублікував відеозвернення, в котрому повідомив про готовність евакуюватися, разом із цивільними мешканцями, пораненими бійцями та тілами загиблих, з оточеного Маріуполя. Паламар вважає, що в Маріуполі Путін утилізовує російських військових, які чинили звірства на Київщині.

8 травня 2022 року взяв участь у пресконференції захисників «Азовсталі» для іноземних журналістів, де критикував владу за неналежну увагу до військових, які боронять Маріуполь та сприяють евакуації мирного населення з окупованого комбінату.

21 вересня 2022 року визволений з полону при обміні військовополоненими.

8 липня 2023 року повернений на територію України.

Сергій Волинський, який керував морпіхами при обороні Маріуполя, допомагає побратимам навіть з полону

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів