Захисників Азовсталі визволяють: 53 тяжкопоранених евакуйовано в Нововазовськ

00:28 17 травня 2022 р.

Фото до новини

Ще 211 осіб через гуманітарний коридор були доставлені в Оленівку з подальшим поверненням їх на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр розповіла про ситуацію на "Азовсталі" в Маріуполі, пише Dailylviv.com.

"Головне управління розвідки Міноборони, Збройні Сили України, Національна гвардія України, Прикордонна служба України спільно розпочали операцію з порятунку заблокованих на території комбінату "Азовсталь" оборонців Маріуполя", - сказала Ганна Маляр.

16 травня з "Азовсталі" до медичного закладу в Новоазовську евакуйовано 53 тяжкопоранених для надання медичної допомоги.

Ще 211 осіб через гуманітарний коридор були доставлені в Оленівку.

Щодо оборонців, які все ще залишаються на території "Азовсталі": спільними зусиллями вищеназваних відомств проводяться заходи з порятунку.

"Завдяки оборонцям Маріуполя ми отримали критично важливий час для формування резервів, перегрупування сил та отримання допомоги від партнерів. Всі поставлені командуванням завдання оборонці Маріуполя виконали у повному обсязі. На жаль, ми не маємо можливості деблокувати "Азовсталь" військовим шляхом. Найважливіше спільне завдання всієї України та всього світу - зберегти життя оборонців Маріуполя", - підкреслила Ганна Маляр.

Захисники Маріуполя - герої нашого часу, заявили у Генеральному штабі Збройних Сил України. Вони назавжди в історії. Це окремий загін спеціального призначення "Азов", 12-та бригада Національної гвардії України, 36-та окрема бригада морської піхоти, прикордонники, поліціянти, добровольці, тероборона Маріуполя. 

Утримуючи позиції на “Азовсталі”, вони не дозволили противнику перекинути угруповання чисельністю до 17 батальйонних тактичних груп (близько 20000 особового складу) на інші напрямки. Тим самим завадили реалізувати план щодо швидкого захоплення Запоріжжя, здійснити вихід на адміністративний кордон Донецької та Запорізької областей і створити умови для оточення угруповання ООС.

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні прокоментував операцію зі звільнення захисників "Азовсталі": " Завдяки діям українських військових – ЗСУ, розвідки, перемовної групи, Міжнародного комітету Червоного Хреста і ООН, маємо надію, що вдасться зберегти життя наших хлопців. Серед них є важкопоранені, їм надається допомога. 

Українські герої потрібні Україні живими. Це наш принцип. Операція з порятунку оборонців Маріуполя розпочата нашими військовими і розвідкою. Щоб повернути хлопців додому, робота продовжується, і ця робота потребує делікатності. І часу".

Евакуація полку Азов і цивільних українців: звернення зі Львова до цивілізованого світу

Врятувати захисників Азовсталі: колишні дисиденти просять Ердогана, Шольца, Макрона і Швейцарію

Азовсталь. Просто зараз. Пекло, що зійшло на землю, - нове відео з Маріуполя

На захисників Азовсталі скидають заборонені бомби

Бомбосховища Азовсталі можуть витримати пряме влучання ядерної бомби, - гендиректор заводу

Росіяни прорвалися на Азовсталь. Зв'язку з українськими захисниками немає

Колишній працівник Азовсталі показав окупантам тунелі, які ведуть на завод

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів