З цією Росією не може бути повернення до нормального життя, - президент ФРН

20:14 12 квітня 2022 р.

Фото до новини

Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив у Польщі, що Німеччина солідарна з Україною.

У вівторок, 12 квітня, президентська пара Німеччини: президент Франк-Вальтер Штайнмаєр і перша леді Ельке Бюденбендер відвідали Польщу. На спільній пресконференції президент Польщі Анджей Дуда привітав Штайнмаєра з перемогою на виборах і висловив радість, що Польща стала першою країною, яку відвідав президент Німеччини після свого переобрання. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Очільник Польщі повідомив, що головною темою розмови зі Штайнмаєром була війна в Україні, російська агресія та те, які кроки можуть зробити Польща та Німеччина, щоб підтримати Україну та припинити цей конфлікт.

Одним із обговорюваних питань, повідомив президент, були біженці. «Я сказав президенту, які наші проблеми в цьому питанні. Я сказав президенту, що ми будемо вдячні, якщо зможемо розраховувати на позитивний голос Федеративної Республіки Німеччина, який підтримає створення в рамках ЄС спеціальних фондів, що допоможуть фінансово вирішити багато питань», - сказав Анджей Дуда.

У цьому контексті очільник Польщі згадав, серед іншого, фінансові питання, пов’язані з вивченням мови, професійними курсами, навчанням та охороною здоров’я.

Президент також подякував президентському подружжю Німеччини за підтримку в евакуації дітей із України, у тому числі хворих та інвалідів, які знайшли професійну допомогу в Німеччині.

Ще однією темою обговорення були санкції проти росії. «Я сказав президенту, яку діяльність ми ведемо в Польщі, які рішення ми приймаємо, що ми повністю відмовляємося від російського вугілля, ми сподіваємося, що Польща цього року припинить закупівлю російського газу та російської нафти», – сказав президент Дуда.

«Ми вважаємо, що необхідно вводити подальші жорсткі санкції, які відлякають режим владіміра путіна від подальшої агресії, але також такі санкції, які матимуть престижний вплив на росію», - сказав президент Польщі. Ідеться про виключення росії з різних міжнародних інституцій або позбавлення права голосу в різних органах, а також про санкції проти російських спортивних федерацій та про відсторонення від спортивних змагань.

Президент Франк-Вальтер Штайнмаєр повідомив, що однією з тем двосторонніх переговорів була жорстока агресія росії проти України. «Ця війна триває вже шість тижнів і приносить біль, вигнання і багато страждань. Німеччина і Польща стоять пліч-о-пліч. Ми тут згодні, ми солідарні з Україною», - сказав він.

Як додав, і Німеччина, і Польща не лише проти війни, але й за Європу, засновану на людяності та солідарності. «Ця людяність і співіснування виражаються в ці тижні, особливо через прихильність до біженців з України», - підкреслив Штайнмаєр.

Очільник Німеччини підкреслив, що ключове значення має збереження єдності і рішучості НАТО і ЄС. «Президент путін не зміг нас розділити. Навпаки», - заявив голова Німеччини. Президент Штайнмаєр зауважив, що «з цією росією не може бути повернення до нормального життя». «Військові злочини росії в Україні бачив увесь світ. Ці злочини мають бути задокументовані та роз'яснені, а винні й особи, які приймають політичні рішення, повинні бути притягнуті до відповідальності», - сказав він.

96 експертів розкритикували політику Німеччини та ЄС щодо Росії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів