З аеропорту Донецька вивезли частину поранених, – радник (відео)

19:48 17 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: «112 Україна»

Радник Президента України Юрій Бірюков повідомив у суботу: «З донецького аеропорту вивезли частину поранених. Не всіх, але частину вдалося».


Відео: «112 Україна»

З донецького аеропорту вивезли 14 поранених бійців. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив радник президента України Юрій Бірюков.

«З донецького аеропорту вивезли частину поранених. Не всіх, але частину вдалося», – сказав він. На уточнююче запитання, скільки саме бійців вивезли, Бірюков сказав: «14, по-моєму, людей».

За його словами, вивезли не всіх поранених, бо не у всі точки є можливість пройти. «Ризикувати життям водіїв машин можна, коли ризик виправданий. Коли безрозсудний ризик – водії, знаючи ситуацію відмовляються йти на вірну смерть», – пояснив радник глави держави.

Він підкреслив, що дуже багато людей працюють, щоб стабілізувати ситуацію. На за питання «Чи є план допомоги тим, кого вивезти не вдалося?» Бірюков відповів: «Більш ніж. Він зараз реалізується». На питання, триває обстріл, радник сказав: «Йде щільна артилерійська дуель».

Раніше в Генштабі ЗСУ повідомили, що станом на 18:20 обстановка в Донецькому аеропорту залишається складною, але він залишається під контролем українських військовослужбовців».

Про це повідомляється в суботу на сайті телеканалу «112 Україна».

Як інформував «Щоденний Львів», захисник аеропорту Василь повідомив учора: «У нас залишилися боєприпаси ще на один бій», за словами доньки бійця 80-ї аеромобільної бригади Марії Гриник, її батько та його однополчани «сидять на клаптику території п’ятдесят на п’ятдесят метрів», «затиснуті в кільці» – «під ними бойовики, над ними бойовики», сьогодні, 17 січня, в прес-центрі АТО й волонтери Тетяна Ричкова та Олексій Мочанов стверджували, що головне летовище Донеччини контролюють українські військові, а боєць «Правого сектора» Валерій Логінов повідомив у суботу, що за добу в результаті бойових дій ваеропорту поранено 23 його захисників, родичі львівських десантників передають їх повідомлення, що вони утримують позиції на другому поверсі нового терміналу, а основні бої ведуться далеко від терміналу, а командир штурмової роти ДУК «Барс» повідомив у суботу: «Пробили ще один коридор з Пісок до аеропорту, так що вже є нова «дорога життя», захисники аеропорту Донецька запевнили українців у відеозверненні: «Шановні, ні термінал, ні аеропорт, ні клаптика нашої землі, нашої української, ніхто не віддає!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів