У захисників аеропорту Донецька залишилося боєприпасів тільки на один бій, – боєць (відео)

18:40 16 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки журналіста Андрія Цаплієнка в інтернет-мережі «Facebook»

Захисник донецького аеропорту Василь прогнозував у п’ятницю: «Буде вже останній бій, більше, мабуть, і не вийду на зв'язок».


Відео: «112 Україна»

Телеканал «112 Україна» передав сьогодні, 16 січня, о 17:39 в повідомленні «Кіборг»: Боєприпасів у донецькому аеропорту залишилося тільки на один бій»:

Захисник донецького аеропорту Василь повідомив сьогодні, 16 січня, в ефірі телеканалу «112 Україна»:

«Я хочу сказати, що у нас залишилися боєприпаси ще на один бій, після чого ми вже будемо без всього. Кажуть, що «тримайтеся», ось це слово... піднімає не дух, а душу до небес, бо більше нічого не можна сказати. І останнє, що я хочу сказати, що буде вже останній бій, більше, мабуть, і не вийду на зв'язок».

Активні бойові дії тривають в донецькому аеропорту вже три дні. Сьогодні бойовики знову штурмують «кіборгів».

Інформація про підкріплення різна. У коментарі телеканалу «112 Україна» боєць Василь сказав, що підкріплення не було, «кіборги» йдуть в оборону, бо «відходити далі нікуди». 

Інший боєць повідомив, що готується ротація і допомога підходить. Те, що ситуація критична, підтвердив нам і спікер Генштабу Владислав Селезньов. Однак, за його словами, командування робить все можливе для того, щоб продовжувати утримувати термінал і надати «кіборгам» необхідну допомогу.

Відзначимо, що раніше сьогодні радник президента Юрій Бірюков повідомив, що в Генштабі прийняли остаточне рішення не здавати донецький аеропорт. За останніми даними того ж Бірюкова, в донецькому аеропорту загинув 1 «кіборг», ще 11 поранені».

Про це повідомляється в п'ятницю на сайті телеканалу «112 Україна».

Як інформував «Щоденний Львів», за даними журналіста Юрія Бутусова, приблизно половина нового терміналу аеропорту й низку спостережних пунктів на його території зайняті нашими військовими, своєю чергою, журналіст Петро Шуклінов передав у п’ятницю: «Бійці пишуть з аеропорту, що терміново потрібна підтримка»; боєць з позивним «Шаман» повідомив у п’ятницю з головного летовища Донеччини, що загинув ще один його захисник, поранено – 10-х; журналіст Андрій Цаплієнко повідомив у п’ятницю: «У наших сил у Кіборгпорту після бою – двоє загиблих і дев’ятеро поранених, кадировців у підвалі військові підірвали, артилерія дуже потужно підтримала наших. Аеропортнаш, одним словом», а Юрій Бутусов розповів також сьогодні, 16 січня: «З ранку було тихо. Потім противник здійснив новий штурм – точно за сценарієм минулих двох діб: прицільний вогонь танків, артобстріл, потім ближній бій силами штурмових груп. Наша артилерія відкрила вогонь у відповідь, атаку відбито».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів