Десантники зі Львова тримають позиції на другому поверсі нового терміналу аеропорту Донецька (відео)

17:56 17 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Родичі бійця 80-ї аеромобільної бригади повідомили агенції «ЛІГАБізнесІнформ», що десантники зі Львова утримують позиції на другому поверсі нового терміналу аеропорту Донецька.


Відео: «112 Україна»

Агенція «ЛІГАБізнесІнформ» передала в суботу в повідомленні «Кіборги утримують позиції на другому поверсі нового терміналу»:

«Родичі бійців-кіборгів стверджують, що солдати ЗСУ утримують позиції на другому поверсі нового терміналу, а основні бої ведуться далеко від терміналу. Про це агенції «ЛІГАБізнесІнформ» повідомили родичі бійця 3-го батальйону 80-ї (львівської аеромобільної. – «ЩЛ») бригади. 
Дослівно ж вони розповіли: «Вийшов на зв'язок наш родич, він поранений і ще там. І не все так добре... Вже другу добу як уночі його поранили, він був без свідомості, а вранці вийшов на зв'язок. Зараз мовчить. Може, сів телефон?».
Родичі бійця розповіли також з посиланням на його повідомлення, що «сили ЗСУ знаходяться між поверхами в Новому терміналі» – «на другому поверсі в повному оточенні, вночі їх закидали мінами і гранатами, ведуть обстріл з верхніх поверхів». Останнє повідомлення від нього було сьогодні в 15:00 таке: «Ситуація без змін. Бої ведуться далеко від терміналу». 

Про поточну ситуацію в аеропорту з посиланням на бійців в терміналі повідомив боєць-кіборг Валерій «Аскольд» Логвінов. Станом на 15:30, зазначив він, по телефону «спокійні, врівноважені голоси хлопців з терміналу».

«Чути одиночну перестрілку. Періодично працює наша артилерія. Терористи продовжують запускати сльозогінний газ за вітром. Був запит по конкретних вогневих точках противника: робота для ювелірів і такі фахівці є», – розповів він. 
Кількість  загиблих і поранених не збільшилася, сказав Аскольд, але евакуації поранених поки не було. «Медикаментів та боєприпасів вистачає. Все на своїх позиціях. Інформацію передав за призначенням і пишу вам, хто переживає, хвилюється і молиться за наших хлопців», – повідомив боєць. 
Нагадаємо, що російські солдати і терористи багато місяців намагаються захопити Донецький аеропорт. В останні дні інтенсивність нападів сильно збільшилася. 15 січня кіборги  відбили наймасштабнішу атаку. 
Раніше волонтер Тетяна Ричкова, станом на 17 січня, повідомила, що аеропорт знаходиться під контролем ЗСУ, а командир бригади ВДВ особисто веде бронетехніку в бій. Деталі про події в аеропорту повідомив також боєць-кіборг на ротації з позивним Аскольд. З посиланням на солдатів він стверджує, що кіборги «не спостерігають ніякої активності від керівництва сектора для поліпшення ситуації в Донецькому аеропорту».

Про це розповіли в суботу на сайті агенції «ЛІГАБізнесІнформ», де сьогодні, 17 січня, інформували також у повідомленні «Боєць-кіборг розповів про ситуацію в Донецькому аеропорту»:

«Росіяни і терористи не дають евакуювати поранених, заявивши, що в аеропорту повинні померти всі, хто його обороняє. Один з поранених уже помер. Про це повідомив боєць-кіборг Валерій Логінов (Аскольд), який зв'язався з бійцями в Донецькому аеропорту. 

«Ситуація станом на 12:00, 17 січня. Говорив з кількома хлопцями, що зараз в терміналі. Стрільби немає. Правда, один з тих, з ким я ще вчора спілкувався, важко поранений, спливає кров'ю і знаходиться без свідомості. Ситуація важка. До крайності. Викладати подробиці на загальне обговорення не буду. З усього почутого складається враження, що командуванням сектора до вищого керівництва інформація не доноситься в повному обсязі. Хлопці кажуть, що не спостерігають ніякої активності від керівництва сектора для поліпшення ситуації», – розповів боєць. 
Він зазначив, що інформація щодо застосування хімічної зброї не підтверджена, але терористи використовують сльозогінний газ для викурювання бійців ВСУ з вогневих позицій. «Вітер це дозволяє робити», – сказав він. 
Крім того, повідомив Аскольд, для зачистки території бойовики використовують пляшки із запальною сумішшю. «Догляд за пораненими забезпечує медик з 80 бригади. Хлопці йому дуже дякують, він робить все можливе в тих антисанітарних умовах. Йому допомагає військовий капелан», – розповів боєць. 
При цьому, за словами Аскольда, командування сепаратистів не дозволяє евакуювати поранених, заявивши, що в аеропорту «повинні померти всі, хто його обороняє». «Один з поранених уже помер», – повідомив він, додавши, що вся інформація передана вищому керівництву і командуванню України. 
Нагадаємо, що російські солдати і терористи багато місяців намагаються захопити Донецький аеропорт. В останні дні інтенсивність нападів сильно збільшилася. 15 січня кіборги  відбили наймасштабнішу атаку. Раніше волонтер Тетяна Ричкова, станом на 17 січня, повідомила, що аеропорт знаходиться під контролем ЗСУ, а командир бригади ВДВ особисто веде бронетехніку в бій». 

Про це також розповіли в суботу на сайті агенції «ЛІГАБізнесІнформ». Стосовно ж повідомлення волонтера Тетяни Ричкової, то дослівно вона інформувала в суботу таке:

«Завдяки грамотному управлінню комбрига, командувача АТО і представників командування повітрянодесантних військ, була успішно проведена операція зі знищення сил противника. За потужної підтримки української артилерії був знищений танк терористів і накриті їхні позиції, внаслідок чого бойовики несуть значні втрати.

Піхота «у@банів» відмовляється йти на підкріплення в АП. Перемир'я порушено з їх боку. Пожежа гаситься. Ситуація важка, але тримаємося. Бути добру».

Волонтер написала це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Тим часом у прес-центрі АТО лаконічно інформують: «В Донецькому аеропорту триває запеклий бій. Українські військові проводять заходи по вогневому блокуванню противника з метою евакуації поранених з нового терміналу».

Про це повідомляється на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, в прес-службі Міноборони інформують:

«Станом на 16:00 17 січня оперативна обстановка у Донецькій області залишається надзвичайно складною. Терористичні угрупування продовжують обстріли території, де мешкають українці.

З боку міста Ясиновата Донецької області терористи ведуть вогонь по жилим масивам Авдіївки, де розташована місцева лікарня. Нагадаємо, що у вищезгаданому місті не дислокуються підрозділи українських силовиків, і від обстрілів терористів потерпає цивільне населення.

В районі Донецького аеропорту триває запекле протистояння. Бойовики час від часу намагаються штурмувати позиції наших кіборгів. Артилерія сил АТО наносить вогневі удари по скупченню живої сили та техніки бойовиків в районі летовища.

Прес-служба Генерального Штабу України».

Про це повідомляється на сайті прес-служби Міноборони.

Як інформував «Щоденний Львів», захисник аеропорту Василь повідомив учора: «У нас залишилися боєприпаси ще на один бій», за словами доньки бійця 80-ї аеромобільної бригади Марії Гриник, її батько та його однополчани «сидять на клаптику території п’ятдесят на п’ятдесят метрів», «затиснуті в кільці» – «під ними бойовики, над ними бойовики», натомість сьогодні, 17 січня, в прес-центрі АТО й волонтери Тетяна Ричкова та Олексій Мочанов стверджували, що головне летовище Донеччини контролюють українські військові, натомість боєць «Правого сектора» Валерій Логінов повідомив у суботу, що за добу в результаті бойових дій ваеропорту поранено 23 його захисників.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів