Захисники аеропорту Донецька запевнили українців: «Ми стоїмо і будемо стояти» (відео)

19:05 17 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

«Кіборги» стверджують: «Шановні, ні термінал, ні аеропорт, ні клаптика нашої землі, нашої української, ніхто не віддає!».


Відео: Громадське ТБ Запоріжжя

Інтернет-видання «iPress.ua» передає сьогодні, 17 січня, в повідомленні «Кіборги» біля ялинки в аеропорту записали звернення до українців: Ми стоїмо і будемо стояти»:

«Українські бійці, які захищають донецький аеропорт, записали звернення до українців із закликом не переживати, бо вони нікуди звідти не відступлять і стратегічний об’єкт здавати не збираються.

 «Звертаюсь до громадян України! Шановні, ні термінал, ні аеропорт, ні клаптика нашої землі, нашої української, ніхто не віддає. Ніхто нікуди не відійде і не збирається відходити. Зрозумійте одне, не все ви знаєте, не все ви чуєте, не все ви можете знати», – сказав боєць з позивним Моха, записуючи звернення до українців біля імпровізованої ялинки. Він запевнив, українська земля завжди залишатиметься українською.

«Ми військові і не тільки військові вам гарантуємо, що наша земля українська буде завжди нашою землею», – наголосив Моха. Інший кіборг з позивним «Байкал» подякував усім за підтримку і запевнив, щоаеропорт вони не віддадуть.

«Всім, хто нас дивиться хотілось би передати великий привіт, всім висловлюємо подяку: волонтерам, рідним, близьким, дітям, які пишуть нам листи і допомагають всім, чим можуть. Ми хочемо вам сказати, щоб ви знали - не переживайте, ми стоїмо і будемо стояти», – сказав «Байкал».

Близько години тому в штабі АТО повідомли, що в Донецькому аеропорту триває запеклий бій. Нагадаємо, що російські солдати і терористи багато місяців намагаються захопити Донецький аеропорт.

В останні дні інтенсивність нападів сильно збільшилася. 15 січня кіборги відбили наймасштабнішу атаку. Вчора, 16 січня, народний депутат від «Народного фронту», командир батальйону «Дніпро-1» Юрій Береза розповів про те, що кіборги вибили терористів з другого поверху нового терміналу.

До того ж, він повідомив, що ситуація в аеропорту Донцька стабілізувалась. Ввечері в мережі з'явилося відео зруйнованого Донецького аеропорту».

Про це повідомляється в суботу на сайті інтернет-видання «iPress.ua».

Як інформував «Щоденний Львів», захисник аеропорту Василь повідомив учора: «У нас залишилися боєприпаси ще на один бій», за словами доньки бійця 80-ї аеромобільної бригади Марії Гриник, її батько та його однополчани «сидять на клаптику території п’ятдесят на п’ятдесят метрів», «затиснуті в кільці» – «під ними бойовики, над ними бойовики», сьогодні, 17 січня, в прес-центрі АТО й волонтери Тетяна Ричкова та Олексій Мочанов стверджували, що головне летовище Донеччини контролюють українські військові, а боєць «Правого сектора» Валерій Логінов повідомив у суботу, що за добу в результаті бойових дій в аеропорту поранено 23 його захисників, тим часом родичі бійців-кіборгів стверджують, що солдати ЗСУ утримують позиції на другому поверсі нового терміналу, а основні бої ведуться далеко від терміналу, а командир штурмової роти ДУК «Барс» повідомив у суботу: «Пробили ще один коридор з Пісок до аеропорту, так що вже є нова «дорога життя».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів