Ветеран ЗСУ, який був у полоні, відмовився лікуватися від люті до «русского міра»

12:04 25 листопада 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні Макс Колесніков іронічно подякував всім порадникам, хто пропонував йому пройти реабілітацію від ненависті до росії і російської мови.

Про це Макс Колесніков написав у ФБ, інформує DailyLviv.com.

"Дуже вдячний всім, хто запропонував мені пройти реабілітацію та вилікуватися від ненависті до росії, росіян і їхньої мови, - пише ветеран Збройних Сил України. - Ви ще раз нагадали мені, що ми боремося проти геноциду українського народу на його власній землі, один з проявів якого - знищення української мови.

Змушений вам відмовити - я не збираюся вчитися пробаченню, прийняттю, толеруванню російськості в будь-яких проявах. Я не бачу жодної причини так робити і пристосовуватися до вас. Я буду продовжувати так ставитися до росії. Буду продовжувати просити, а якщо доведеться - наполягати на тому, щоб в публічному просторі, сфері послуг, державному управлінні, в комунальних підприємствах в спілкуванні зі мною звучала саме українська мова".

Нагадаємо, що широкий публічний резонанс викликав попередній пост Макса Колеснікова: "Я був в полоні, російська мене тригерить, буду вам вдячний за спілкування українською, дякую. Поки що вистачає сил на отакий спіч, але хочеться закричати: "ЛЮДИ Б..ТЬ ЩО З ВАМИ? ЦЕ - КИЇВ, А НЕ ПІТЄР".

Читайте також: В Україні не має бути уроків російською мовою, - міністр

Мовний допис-заклик був у Макса Колеснікова і в серпні цього року:

"Доводиться знов про мову… Шановні принципово російськомовні. В Україні є люди, які з дитинства україномовні, і які не знають російську. В мене самого молодша донька така. І вони не зобовʼязані вас розуміти. Вони не тягнуть над вами "прикола", вони не знущаються над вами, не знецінюють вас і ваш вклад в нашу незалежність, якщо ви воїни. Вони просто не знають російську.

Є люди,які травмовані цією війною, в них вбили когось чи понівечили їх життя, і їм болісно, неприємно спілкуватися російською - і їх право не робити це. Навіть якщо ви справжні герої - вони мають право відмовлятися від російської в спілкуванні з вами. Коли починається оце вимірювання подвигом - це ви самі себе знецінюєте. 

Тож коли я прочитав: «ти була б непоганою хвойдою для бурятів та кадирівців» у відповідь на: «не розумію російською, вибачте», то мені захотілось спитати - а нашо тоді ти з ними воював, дядь?

Читайте також: Українська мова матиме законодавчий захист в ЄС

Макс Колесніков народився у Донецьку, воював проти російських окупантів, був у полоні одинадцять місяців. Запам'ятався багатьом минулого року світлиною з яблуком після визволення з російського полону. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів