Велика сімка підтвердила підтримку України у захисті від Росії, - NYT

21:29 24 лютого 2023 р.

Фото до новини

Лідери країн Великої сімки — Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії та Сполучених Штатів — у п’ятницю підтвердили свою підтримку Києва та знову засудили вторгнення Росії в Україну рік тому.

Про це повідомляє Нью-Йорк Таймс, пише Dailylviv.com

У жорсткій заяві після віртуальної зустрічі, в якій брали участь президент Байден і президент України Володимир Зеленський, група пообіцяла продовжувати допомагати фінансувати та озброювати Київ у його зусиллях перемогти російські сили.

«Наша солідарність ніколи не похитнеться в стосунках з Україною, у підтримці країни і людей, які цього потребують, і в підтримці міжнародного порядку, заснованого на верховенстві права», — йдеться у спільній заяві лідерів з нагоди першої річниці російського вторгнення.

Володимир Зеленський в окремій заяві зазначив, що він представив лідерам G7 детальні запити щодо додаткової підтримки в п’яти сферах: зброя, санкції, фінанси, справедливість і єдність.

«Дякував партнерам за єдність і допомогу впродовж цього року», – написав Зеленський у месенджері Telegram. «Ми витримали. Ми почали звільняти нашу землю від російського зла. Ми повертаємо безпеку в міжнародні відносини. І ми знаємо, що наша коаліція захисників свободи може стати коаліцією переможців у 2023 році».

У п’ятницю адміністрація Байдена оголосила про нові економічні санкції проти понад 200 фізичних та юридичних осіб у Росії та інших країнах, які допомагають підтримувати вторгнення Росії. У п'ятницю Пентагон також заявив, що витратить 2 мільярди доларів на постачання українським військовим нових безпілотників і систем боротьби з безпілотниками, а також додаткових боєприпасів для артилерії та реактивних систем дальньої дії для відбиття атак Москви.

У заяві G7 лідери пообіцяли продовжувати запроваджувати покарання та санкції, намагаючись притягнути Росію та її військову машину до відповідальності.

«Минулого року російські війська вбили тисячі українців, змусили мільйони втекти та насильно депортували багато тисяч українців, у тому числі дітей, до Росії», — заявили лідери. «Росія знищила лікарні, школи, енергетичну та критичну інфраструктуру та залишила історичні міста в руїнах».

Туреччина також хоче перемоги України над Росією, - Макрон

Ця війна триватиме довго, - прогноз з Варшави

IRIS-T, NASAMS, Patriot, SAMP/T: в Україні розпочали набір на навчання на сучасних ЗРК

Україна ніколи не стане перемогою Росії. Ніколи, - Джо Байден

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів