IRIS-T, NASAMS, Patriot, SAMP/T: в Україні розпочали набір на навчання на сучасних ЗРК

20:08 24 лютого 2023 р.

Фото до новини

Повітряні сили ЗСУ оголошують набір курсантів для навчання на перспективні зенітні ракетні системи IRIS-T, NASAMS, Patriot, SAMP/T та інші.

Про це інформує командування Повітряних сил ЗСУ, пише Dailylviv.com.

"Підрозділи протиповітряної оборони уже отримали на озброєння одні із найсучасніших зенітних ракетних комплексів у світі – IRIS-T, NASAMS, Crotale, Aspid, Avenger, Gepard та інші. На черзі – Patriot та SAMP/T. І їх ставатиме дедалі більше, а згодом – вони повністю замінять старий парк радянської техніки.

Саме тому Повітряним Силам потрібні вмотивовані захисники та захисниці, здатні опанувати цю зброю і стати на оборону країни. Це майданчик для перспективної і високооплачуваної служби.

Щоб стати одним із тих, кого українці називають "богами ППО", потрібно лише докласти трохи зусиль",- йдеться в повідомленні.

Як зазначають, стати професійним захисником неба можна в Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Наразі військовий виш розосереджений по всій Україні, але процес навчання триває і в Україні, і за кордоном. В період воєнного часу молодь має можливість вступити до університету за спрощеною процедурою.

Наразі військові та й викладачі проходять відповідне навчання з експлуатації та бойового застосування сучасних ЗРК в кількох країнах Європи та США. Але не за горами той час, коли спеціалістів з управління складними системами ППО готуватимуть в Україні.

У Бундесвері показали як українські зенітники опановують Patriot

100 пострілів – 100 влучань: ЗРК IRIS-T у Київській області

Українська ППО може стати найпотужнішою в Європі, - Зеленський

Системи ППО IRIS-T SLM збиватимуть літаки, гелікоптери, крилаті ракети, реактивну артилерію, дрони

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів