Цього літа українці зможуть відтіснити російські війська, - екскомандувач США

19:59 18 лютого 2023 р.

Фото до новини

Генерал Девід Петреус сказав CNN, що він вірить, що українські війська зможуть відкинути російські сили цього літа, залежно від постачання зброї та стратегії.

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com.

Щоб досягти успіху, знадобиться успішна загальновійськова війна — взаємодоповнюючий підхід, коли численні види бойових підрозділів підтримують один одного, — сказав Петреус кореспонденту CNN Ніку Робертсону на Мюнхенській конференції з безпеки в Німеччині.

«Ви можете змусити ворога розвалитися і це можливо цього літа, принаймні локально, і сподіваємось, достатньо, щоб перерізати той сухопутний міст, який Росія встановила і який дозволяє їм з’єднатися з Кримом уздовж південно-східного узбережжя України», — сказав Петреус, який був командувачем США та коаліції у війнах в Афганістані та Іраку, а пізніше був директором ЦРУ.

«Якщо ви відріжете це, ви можете почати ізоляцію Криму, ви можете зменшити його як центр матеріально-технічної підтримки, а потім ви зможете розділити російські сили. І тоді, якщо ви зможете знести міст через Керченську протоку, ви справді ізолювалися їх", - додав він.

Петреус сказав, що якщо цей сценарій розігрується, у поєднанні зі зброєю великої дальності для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), у конфлікті буде «дуже інша динаміка».

Якщо російські втрати продовжуватимуть накопичуватися, «у якийсь момент Кремль повинен буде визнати, що ця війна є нежиттєздатною на полі бою. І якщо ви продовжуєте посилювати економічний, фінансовий і експортний контроль, ви робите її нежиттєздатною (на) домашньому фронті" , - сказав він.

Він також сказав, що українці, які навчаються на західній зброї, здається, роблять це з надзвичайною швидкістю.

«І навіть коли вони повертаються в казарми після дуже довгого навчального дня, вони читають посібники. Вони хочуть повернутися до бою, повернутися до захисту своїх сімей", - сказав він.

Українські війська проходять навчання на танках Leopard 2 у Польщі, раніше цього місяця уряд Великої Британії заявив, що розпочне навчання українських пілотів на винищувачах стандартів НАТО, а перша група українців завершила навчання на базі США в Німеччині в п’ятницю.

"Я думаю, що вони зможуть досягти такого ефекту, якого не досягли росіяни", - повторив Петреус.

Канцлер Німеччини висловився про тривалу війну в Україні

РФ вчиняє в Україні злочини проти людяності, - віцепрезидентка США

Ріші Сунак закликав подвоїти військову підтримку України

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів