В Україні має бути тотальна військова підготовка, - міністр оборони

19:50 2 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Україна має збудувати нову систему, яка забезпечить тотальну військову підготовку. Це не означає, що кожен повинен вміти керувати танком чи стрибати з парашутом.

Але кожен повинен розуміти своє місце і роль в обороні, бути готовим до її виконання. Готовим психологічно, мати відповідні навички та оснащення.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніковпише Dailylviv.com.

"Сили ТрО – це наймолодший рід сил ЗСУ, який гартується на війні. Наразі це понад 30 справжніх бойових бригад. Це багато відомих облич з різних сфер нашого життя і тисячі простих героїв.

Це озброєний український народ – як він є", - наголосив Резніков.

За його словами, Україна не один рік шукала модель територіальної оборони.

"Трохи більше року тому, коли у липні 2021 року було ухвалено закон про основи національного спротиву, тероборона нарешті почала формуватися за єдино правильним шляхом – на основі філософії всеохоплюючої тотальної оборони. Коли будь-якого ворога зустрічає не тільки професійна армія, а навчена і озброєна нація, якій не потрібна жодна додаткова мотивація. Бо є головна – боронити свій дій і свої родини.

Я дуже добре пам’ятаю, як розгорталися Сили ТрО з 1 січня 2022 року, коли закон почав діяти. Я ніколи не забуду, як за перші дні повномасштабного російського вторгнення до лав Сил ТрО приєдналося понад 100 тис. захисників і захисниць. Це вразило багатьох у світі", - наголосив міністр.

Міністр переконаний що успішна оборона і навіть виживання України при такому сусідстві можливе лише за умови, що наша тотальна оборона буде ґрунтуватися на принципі всеосяжної довіри. Один до одного, сусід до сусіда, народу – до влади і навпаки.

"Навіть після нашої перемоги росіяни нікуди не подінуться. Ми маємо бути завжди готові дати відсіч – це найкращий спосіб відвернути ворога від агресивних намірів і зберегти Україну.

Це означає, що нам потрібно вирішити питання впорядкування обігу зброї з врахуванням вже набутого досвіду. А досвід свідчить: у Києві за дві доби роздали понад 20 тис. автоматів. І цю зброю наші громадяни спрямували проти ворога. Необхідно продемонструвати довіру до людей", - сказав міністр.

Перші добровольчі формування тергромад Львівщини, серед яких жінки, почали складати присягу

Добровольчі формуваннях тергромад: на Львівщині повідомили, скільки осіб записалося

Добровольці територіальної оборони укладають контракт у чотирьох примірниках

У Львові вже сформували 30 сотень добровольчих формувань тергромади

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів