Уряд затвердив Державну антикорупційну програму на три роки

19:51 4 березня 2023 р.

Фото до новини

Уряд на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів, що відбулося в межах засідання Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України, затвердив Державну антикорупційну програму на 2023-2025 роки.

Про це повідомляє Урядовий портал, пише Dailylviv.com.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зауважив, що документ є ключовим інструментом реалізації Антикорупційної стратегії 2021-2025, ухваленої Законом України.

«Програма містить заходи, спрямовані на підвищення ефективності системи запобігання корупції в різних сферах суспільного життя, формування негативного ставлення до корупції в суспільстві та забезпечення невідворотної відповідальності за корупцію», — зазначив Денис Шмигаль.

Зокрема, Програма передбачає заходи у сфері судочинства, державного  регулювання економіки, митної справи та оподаткування, державного та приватного сектору економіки, будівництва, земельних відносин та інфраструктури, сектору оборони, охорони здоров’я, освіти й науки та соціального захисту.

У документі також передбачені заходи, спрямовані на усунення можливих корупціогенних факторів, вдосконалення формування та реалізації державної антикорупційної політики. Також Програмою врегульовуються питання координації та моніторингу оцінки ефективності реалізації Антикорупційної стратегії та державної програми з її виконання.

«Маємо розуміння, що такий важливий документ повинен залишатись «живим», відкритим для пропозицій і доповнень. Тому будемо працювати з Парламентом, з іншими стейкхолдерами, з керівниками антикорупційних органів», — зауважив Прем’єр-міністр.

Очільник Уряду відзначив, що сьогодні Комісія визначила і подала в Кабінет Міністрів України свої пропозиції щодо трьох фіналістів відбору на зайняття посади директора НАБУ, тож Уряд на найближчому засіданні затвердить директора Національного антикорупційного бюро.

Про корупцію в Україні відтепер можна повідомити США

Авто, яке львівський волонтер передав прикордонникам, зареєстрували на вітчима начальника застави. ДБР мовчить

Усі нові антикорупційні органи в Україні поки що трієчники

Доходи чиновників-тиловиків мають бути відомі народу: е-декларування повернуть

Державна антикорупційна програма зосереджена на післявоєнній відбудові України

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів