Усі нові антикорупційні органи в Україні поки що трієчники

14:06 27 січня 2023 р.

Фото до новини

Оприлюднені результати соціологічного опитування з оцінювання за п'ятибальною шкалою чотирьох антикорупційних органів.

З усіх антикорупційних органів українці найвище оцінили роботу НАБУ і ДБР, 3,05 та 3,08 бала відповідно за п’ятибальною шкалою. Такі дані соціологічного дослідження, проведеного компанією «Active Group» 17-18 січня 2023 р. за допомогою онлайн-панелі «SunFlower Sociology».

На запитання - «Чи задовольняє вас те, як працює «стара» система судово-правоохоронних органів в цілому?» - 14,4% українців відповіли ствердно: 5,4% відповіли «так», 9% – «скоріше так». 

Більшість опитаних (57,9%) не задоволені роботою судово-правоохоронних органів: 27,4% відповіли «скоріше ні», 30,5% – «ні». 

Не визначилися з відповіддю 27,7% опитаних.

Відповідаючи на запитання «Як ви оцінюєте за п’ятибальною шкалою роботу таких антикорупційних органів: САП, ДБР, НАЗК, НАБУ, (1 – мінімальна оцінка, 5 – максимальна)?», найвищу оцінку - 3,08 бала - респонденти поставили Державному бюро розслідувань. На другому місці з 3,05 бала Національне антикорупційне бюро. Далі йдуть Національне агентство з питань запобігання корупції – 2,94 бала і Спеціалізована антикорупційна прокуратура – 2,87 бала.

На думку директора компанії «Active Group» Олександра Познія, опитування показало, що є великий суспільний запит на ефективну роботу антикорупційних органів. Більшість респондентів (57,9%) негативно ставляться до «старої» системи та покладають великі надії саме на новостворені органи, до яких слід зарахувати ДБР, НАБУ, НАЗК, САП.

11 нових прокурорів САП рекомендувала комісія

Львів'яни поскаржилися в САП на системне будівництво в парках і на цвинтарях Львова

Доходи чиновників-тиловиків мають бути відомі народу: е-декларування повернуть

Державна антикорупційна програма зосереджена на післявоєнній відбудові України

Про корупцію в Україні відтепер можна повідомити США

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів