Українцям не дадуть польську візу, якщо вони перебувають на території Польщі

21:35 22 серпня 2023 р.

Фото до новини

Якщо до Генерального консульства Республіки Польща у Львові надійде візова заява від особи, яка не перебуває в Україні, цю заяву не буде розглянуто, і вона буде повернена відправникові.

Про це повідомили на урядовому порталі Польщі, пише Dailylviv.com.

Для отримання польської візи громадянину України, який звертається по візу поштою або через уповноважену особу, необхідно перебувати на території України. 

У разі якщо, наприклад, до Генерального консульства Республіки Польща у Львові надійде візова заява від особи, яка не перебуває в Україні, цю заяву не буде розглянуто, і вона буде повернена відправникові.

У Kонсульстві України в Гданську пояснили, що сама по собі віза не дає права на проживання – лише разом зі штампом польського прикордонника про в'їзд до Польщі на сторінці, де проставлена віза, надає право подати документи на посвідку на проживання в Польщі.

Натомість особи, що перебувають у Польщі та з різних причин бажають продовжити своє перебування, не покидаючи територію Польщі, можуть скористатися можливістю легалізації перебування через воєводські управління за місцем їхнього проживання (посвідка на тимчасове проживання, посвідка на постійне проживання тощо).

Натепер за польським законом від 12 березня 2022 р. про допомогу громадянам України у зв’язку зі збройним конфліктом на території цієї держави, перебування громадян України у Польщі вважається законним до 4 березня 2024 р. (а в окремих випадках до 31 серпня 2024 р. або до 30 вересня 2024 р.). До цього дня у Польщі можуть законно перебувати як громадяни України, які прибули до Польщі внаслідок воєнних дій в Україні після 24 лютого 2022 р., так і громадяни України, які перебували у Польщі до 24 лютого 2022 р. на підставі польських національних віз або польських посвідок на тимчасове проживання, термін дії яких закінчився до 1 липня 2023 р.

Дратує не лише російська мова: чому змінилося ставлення поляків до українців-біженців - соціологія

У Польщі близько 3,5 млн біженців з України, - маршалок Сейму

рф залякує поляків пропагандою про українських біженців

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів