Українського журналіста і правозахисника Максима Буткевича засудили в ОРДЛО

14:23 10 березня 2023 р.

Фото до новини

Разом з ним так звані «верховні суди» самопроголошених «ЛДНР» засудили ще двох українських військовослужбовців.

Про це повідомила "Нова газета. Європа", пише Dailylviv.com.

Так звані «Верховні суди» самопроголошених «ЛДНР» засудили трьох українських військовослужбовців Віктора Похозія, Максима Буткевича та Владислава Шеля до 8,5, 13 та 18,5 років позбавлення волі відповідно у справах про жорстоке поводження з цивільним населенням та застосування у збройному конфлікті заборонених методів, прозвітували у Слідчому комітеті Росії.

Як розповіли у СК, Похозей був командиром групи полку «Азов», Шель був військовослужбовцем цього полку, а Буткевич, правозахисник, журналіст та співзасновник «Громадського радіо», проходив військову службу в батальйоні «Берлінго».

До великої війни Буткевич займався правозахисною і журналістською діяльністю. Був координатором та співзасновником проєкту «Без кордонів», спрямованого на допомогу шукачам притулку та українським переселенцям і протидії мові ворожнечі.  Буткевич був членом правління відділення Amnesty International, центру з прав людини ZMINA і громадської ради при МВС. Як журналіст співпрацював з ВВС та з українськими телеканалами.

Навесні 2022 року він пішов на фронт, 24 червня потрапив у полон біля селища Мирна Долина Луганської області.

Нагадаємо, що у вересні «верховний суд» самопроголошеної Луганської народної республіки засудив до 13 років позбавлення волі асистента безпеки Стахановської передової патрульної бази місії ОБСЄ Дмитра Шабанова.

У Львові засудили двох військовослужбовців так званої ЛНР

Пташка з Азовсталі виступила зі сильною промовою у Європарламенті

Ексголова СБУ наказував катувати українців в окупованому Херсоні

Знайшли катів українського військовополоненого: тувинець Монгуш і батальйон Ахмат

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів