У Львові засудили двох військовослужбовців так званої ЛНР

22:44 26 липня 2022 р.

Фото до новини

Галицький районний суд міста Львова визнав двох бійців так званої «ЛНР» Володимира Кулакова і Віталія Мишньова винними в державній зраді та участі у терористичній організації.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вироки від 21 і 22 липня, пише Dailylviv.com.

За матеріалами справи, Кулаков і Мишньов, діючи умисно, з ідеологічних мотивів, 19.02.2022 прибули до пункту збору мобілізованих у місті Красний Луч і вступили до лав армії «ЛНР».

Чоловіки служили у складі 8 мотострілкової роти 3 мотострілкового батальйону 7 бригади незаконного збройного формування терористичної організації «ЛНР». Їм видали автомати Калашнікова і набої, щоб вони контролювали дороги й об’єкти, захоплені росіянами під час повномасштабного вторгнення.

Під час виконання бойових завдань 5 травня «ЛНРівці» потрапили в полон Збройних Сил України поблизу села Воєводівка Луганської області.

У суді обидва обвинувачені підтвердили, що добровільно прибули до пункту збору мобілізованих «ЛНР» і вступили до лав цієї організації. Мали зброю і виконували обов’язки військовослужбовця в різних видах бою, в тому числі військового захоплення території України, а також зачистки та утримання окупованих територій.

Підсудні підтвердили, що добровільно, з усвідомленням негативних наслідків, перейшли на бік ворога у період збройного конфлікту. Тепер вони нібито розкаюються, засуджують і просять суворо не карати й дати можливість стати на шлях виправлення.

Суд призначив цим громадянам по 13 років в’язниці з конфіскацією майна.

У колонії західної Ураїни в'язні-переселенці влаштували пожежу

Перший обмін полоненими: військовослужбовцями і цивільними моряками

У списку полонених українців є й воїни з 24-ї та 80-ї бригад із Львівщини (перелік, відео)

Запрацювала гаряча лінія для родичів загиблих, полонених і зниклих безвісти військовослужбовців

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів