Помер капітан та командир 1-го батальйону полку Азов

21:11 22 лютого 2023 р.

Фото до новини

Помер Олег Мудрак, капітан та командир 1-го батальйону полку "Азов", що провів шість місяців у російському полоні та пережив теракт в Оленівці.

Про це повідомив його племінник Данило у своєму Instagram-акаунті у середу, 22 лютого, пише Dailylviv.com.

"Мудрак Олег Васильович - майор, герой, стальний чоловік, мій дядько, мій брат, моя опора, моя гордість, мій маяк і приклад характеру!

Він горів цим життя, насолоджувався і запалював серця всіх людей навколо. Він зробив все можливе, щоб я став таким, який я є. Тому він ніколи не зникне з моєї голови та серця. Я хочу бути чоловіком гідним Олега, щоб він дивився на мене з Вальгалли і відчував тільки гордість за мене.

Він завжди казав, що не хотів, щоб його смерть була «святом сліз». Хотів, щоб разом зібралися його люди і посміхаючись згадували найкращі моменти пов‘язані з ним.

Єдині слова, які мені спадають на думку, такі.

Живи так, щоб страх смерті ніколи не бентежив твоє серце. Нікому не заважай вірити у те, у що вони вірять. Поважай інших, їхні погляди та вимагай такої самої поваги до себе. Люби життя, роби життя кращим, прикрашай все навколо себе, прагни жити довго, на благо свого народу. А коли прийде твоя година, помри і не будь як ті, чиї серця сповнені страху смерті. Так, що коли настає їхня година, вони плачуть і молять, щоб їм дали ще часу, щоб прожити життя по-іншому. Співай свою смерть і загинувши героєм, повернися додому!

Ці слова про нього. Він ніколи не боявся стару з косою, тому що вона боялася його і я впевнений, що у свою дорогу він вирушив не боячись, у супроводі неймовірно красивих Валькірій і того ж дня потрапив в ту залу, де побачив своїх друзів, які чекали його з усіма почестями!

До зустрічі, рідний!

Сухар - на щиті!" - написав племінник.

З відкритих джерел відомо, що Олег Мудрак з позивним "Сухар" провів з іншими захисниками "Азовсталі" шість місяців у російському полоні, а також пережив теракт в Оленівці. Фотографії військового після звільнення з полону у вересні 2022 року облетіли соцмережі, настільки виснаженим був Мудрак.

Уже 333: Денис Шмигаль вшанував у Львові пам'ять полеглих українських воїнів

Михайло Діанов віддає понад 20 млн грн, зібрані на його лікування, побратимам

ГУР показало відео про найбільший обмін полоненими, серед яких 95 захисників Азовсталі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів