У Жешуві, за 180 км від Львова, один за одним сідають літаки США з військовими

16:00 7 лютого 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні, 7 лютого, в аеропорті Жешува (Польща) приземлилися два військові американські літаки, які США скерували у Східну Європу на тлі загрози з боку Росії.

Про це інформує Reuters, пише Dailylviv.com.

"У понеділок вранці в польському аеропорту можна було побачити військові літаки, які приземлялися",- йдеться в повідомленні.

За словами видання, літаки доставили основну частину додаткових військ, які президент Джо Байден відрядив до Європи минулого тижня через кризу в Україні.

"Байден наказав майже 3000 військовослужбовцям рухатися до Східної Європи, щоб захистити східний фланг НАТО від можливості нападу Росії на Україну. Росія, яка розмістила понад 100 000 військових біля кордону з Україною, заперечує звинувачення Заходу у плануванні вторгнення.

Близько 1700 військовослужбовців, в основному з 82-ї повітряно-десантної дивізії, що базується у Форт-Брегг, мають відправитися до Польщі, а 1000 військовослужбовців, які базуються в Німеччині, відправляться на схід до Румунії.

Командир 82-ї повітряно-десантної дивізії США Генерал-майор армії Крістофер Донахью прибув у суботу, а військове джерело повідомило, що більшість військ прибуде в понеділок.

Після того, як у понеділок вранці в аеропорту Жешув-Ясьонка на південному сході Польщі було помічено, що два військово-транспортні літаки приземлилися, співробітник аеропорту повідомив Reuters, що очікується ще три. Речник польських військових повідомив, що в понеділок очікується більше літаків, але не повідомив, скільки",- інформує Reuters.

Росію та НАТО запросили на черговий раунд перемовин про Україну

На південно-східному кордоні Польщі з Україною розташовуються додаткові сили США

Військовий літак з британської авіабази Брайз Нортон приземлився у Львові зі зброєю

Загроза вторгнення Росії в Україну. Міноборони назвало терміни

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів