У Тернополі демонтували пам'ятник Пушкіну. Запізнилися на 12 років

17:37 9 квітня 2022 р.

Фото до новини

У Тернополі демонтували пам'ятник Пушкіну. «Все російське потрібно демонтувати. В тому числі пам’ятник російському письменнику», – написав мер Тернополя Сергій Надал.

За його словами, ця ініціатива вже обговорювалася не один рік, пише Dailylviv.com.

"Пушкін не мав жодного стосунку до Тернополя, як і більшість російських письменників, композиторів та інших. Побачивши всі звірства росії, в Тернополі немає більше місця російським і радянським пам’ятникам", зазначив Сергій Надал.

Натомість заступник голови Української республіканської партії, військовик, львів'янин Роман Семчишин наголосив, що це можна було зробити ще 12 років тому.

"З часу приходу до влади у місті та області "свободівців" патріотична громада, яка власне їх і привела до влади у 2010 році (вже 12 років!!!), вимагала реальної декомунізації, демоскалізації краю.

Лідерами патріотичної громади стали ветерани національно-визвольного руху з УГС-УРП на чолі з Петром Маленьким. Крім демонтажу пам'ятника Пушкіну патріоти вимагали перейменування окупаційних назв у місті та області, встановлення пам'ятника Лесі Українці, вшанування видатних сучасних патріотів, зокрема тернополянина Левка Горохівського та Левка Лук'яненка", - наголосив Роман Семчишин.

За словами Романа Семчишина, свободівці під різними приводами, протримались з розв'язанням питань демоскалізації до сьогодні.

"Це все не на часі, люди звикли, це наша історія, це вдарить по нашому рейтингу, нам треба виділяти землю під кіоски і нам ніколи, пам'ятник дуже гарний..." Були й ревнощі до першої партії України, були спроби нав'язувати думку що все в незалежній Україні почалося з "Свободи". 

Тож досі (!!!) центральними вулицями "свободівського" Тернополя досі є вулиці Живова, Танцорова, 15-го квітня... 

Щоб не допустити громадського розголосу, який планувався на сесії 11 квітня, "закритим" рішенням виконкому Сергій Надал зняв пам'ятник в ніч на 9 квітня",- написав Роман Семчишин.

У Львові ініціюють перейменування 32 вулиць, пов'язаних з рускім міром

Малоросійська еліта в Україні живе інтересами Росії, - Перепелиця

Не Росія, а Раша. У Львові пояснили, як і чому треба називати північного сусіда

У Львові назвали головну рису українців, яка є причиною всіх поразок

Вініл Клуб у Львові зняв з поличок всю продукцію, яка дотична до росії чи її культури

 

45-ту сесію ЮНЕСКО доцільно перенести з Казані до Львова: звернення міністра

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів