У Рава-Руській громаді блокують декомунізацію: депутати-демократи забули про УПА

12:56 18 серпня 2023 р.

Фото до новини

На території Рава-Руської територіальної громади нарахували 9 обʼєктів радянської монументальної спадщини, з яких ще жоден не демонтували.

Про це повідомила Львівська обласна військова адміністрація, пише Dailylviv.com.

На території Львівського району загалом нарахували 75 обʼєктів, що підлягають декомунізації. Станом на сьогодні вже демонтували - 50, з них 17  - частково, адже на місцях ще залишаються плити чи стели з таблицями. Львівський район, наприклад, наразі очистився від радянської монументальної спадщини на 66%.

“Як я вже неодноразово наголошував, декомунізація - це наш ідеологічний фронт, який ми маємо відстояти, це те, чого не було зроблено за попередні роки незалежності. Завершити декомунізацію на Львівщині ми маємо до кінця цього року”,  - зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик. 

Повністю декомунізувалися 4 громади району, а саме - Пустомитівська, Жовтанецька, Підберізцівська та Новояричівська громад. 

“Інколи виникає ситуація, коли  ми говоримо, що громада очистилася повністю, а згодом зʼясовуємо, що десь знайшли ще якийсь обʼєкт, тому це дуже динамічний процес і ми закликаємо повідомляти про обʼєкти, які все ще не внесені до переліку монументальної пропаганди ворога”,- пояснив на засіданні обласної робочої групи з питань декомунізації директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА Юрій Горун. 

Найгірший показник наразі у Рава-Руській громаді. Тут нарахували вже 9 обʼєктів, з яких на сьогодні жоден не демонтували.

Один з учасників робочої групи з питань декомунізації при Львівській ОВА, військовослужбовець, який сьогодні боронить Україну на фронті, Антон Петрівський нагадав, що саме поблизу Рава-Руської у серпні 1944 року воїни УПА боролися проти окупаційної влади, попри це - ця громада має найбільше пам'ятників, які підлягають декомунізації. 

Нагадаємо, що друге засідання XXXVII сесії Рава-Руської міської ради восьмого демократичного скликання, що було заплановане на 16 серпня 2023 року - не відбулося у зв’язку з відсутністю кворуму. Про дату та час проведення повторного засідання буде повідомлено додатково.

У Рава-Руській міській раді восьмого демократичного скликання створено 6 депутатських фракцій, у якій увійшли 23 депутати, а також три депутати – позафракційні. Депутати представляють такі партії: "Батьківщина", "Європейська солідарність", "Голос", "Свобода", "Самопоміч", "Слуга народу". 

Рік тому Рава-Руська міська рада повідомила про демонтаж пам'ятника радянським солдатам.

Поховання енкаведистів 1939-1954 років заберуть з площ - Львівщина закінчує декомунізацію

Декомунізація у Львові: як звільнити Марсове поле від праху окупантів для пантеону українських героїв

У Львові декомунізовують охоронні дошки: яке знайшли рішення

На Червонорадщині декомунізували альошу та ванюшу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів